lauantai 15. toukokuuta 2010

KINKKUMUREKE JUHLAPÖYTÄÄN.

Kohta  juhlitaan valmistujaisia ja ylioppilaita.Unohtamatta kaikkia merkkipäiviään viettäviäkään.
On aika miettiä, menuuta. Mitä tarjotaan? Kevyttä tietenkin, että jaksaa maistella kaikkia herkkuja!
Annan tässä yhden vaihtoehdon.


Ohje on 4-6 hengelle.

450 gr keitettyä kinkkua palana
6 liivatelehteä
purkki kirkasta lihalientä (n.300g)
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
1-2 rkl tomaattisosetta
1 rkl mietoa sinappia
1½ dl kuohukermaa
( kuivaa vermuttia, sherryä
tai vähän konjakkia)

1
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 Leikkaa kinkku sokeripalan kokoisiksi paloiksi.
 Hienonna monitoimikoneen hienonnusterällä melkein soseeksi.
 Lisää lihaliemi, tilli ja ruohosipuli, ( kevätsipulikin käy)
Hienonna hetki.
2
Vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kattilassa miedolla lämmöllä.
 Sekoita liivatelehdet kinkkusoseeseen ja lisää myös sinappi, tomaattisose ja sherry.
 Sekoita. Lisää kermavaahto ja sekoita taas, mutta varovasti.
3
Kaada taikina vedellä huuhdeltuun vuokaan ja pane jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Irrota mureke vuoan reunoilta terävällä veitsellä ja kumoa tarjoiluvadille.
Koristele kurkkuviipaleilla.

Sopii esim: keitettyjen perunoiden jaesim. herneiden tai papujen kanssa.

1 kommentti:

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...