Kotityöt ja ulkotyöt vuorotellen. Joku ehkä oli ekspertti jossain
ja hän pääsääntöisesti huseerasi siellä, omalla reviirillään.
Tuvassa riitti tekemistä kaikille osaajille.
Yksi neuloi, yksi teki nahasta kenkiä,
yksi hääräsi höyläpenkin äärellä puutöitä tehden.
Sillointällöin taloon poikkesi "läkkiseppä" joka
paikkasi vuotavat kahvipannut ja kattilat. Veitset teroitti teräviksi...
Pääsiäisen aikaan oli erityisen kivaa. Valkoinen hanki kantoi ja silloin kiireesti pajunkissoja hakemaan. Se oli minun tehtävä. Tuvassa oli leivottu leipää ja uunin jälkilämpöön laitettiin puolukkamämmiä. Löysin ohjeen ja tätä voisi kokeilla ainakin ne onnelliset joilla on vielä puu-uuni.
Näin valmistuu puolukkamämmi:
2 l vettä
4 dl puolukkasurvosta
5 dl ruisjauhoja
( sokeria)
( hiukan suolaa)
Aamulla pantiin hellanperälle rautapataan hiukan kuumaa vettä ja vähän ruisjauhoja. Pikkuhiljaa lisättiin vettä ja jauhoja,(senverran kuin aikoo mämmiä tehdä).
Lisätään puolukat ja pata pantiin uuniin hautumaan. Lisää hiukan suolaa ensin uuniinlaittoa.
Haudutusajasta ei minulla ole käsitystä, mutta eiköhän se 2-3 tuntia viene...
Syötiin heti uunista suoraan ruokapöytään laitettua maidon ja sokerihunnun kera.
Oli hyvää.
3 kommenttia:
Jes!
Tätä ohojetta oon ehtiny. No ny tärppäs.Kokeiluun menee.
No, ei tämä olisikaan mitään vaikeeta. Luulin että mämmin teko olisi paljon monimutkaisempaa.
En ole kuullut, enkä maistanut.
Lähetä kommentti