lauantai 13. kesäkuuta 2009

ANNA-LEENAN OMENAKAKKU


Junan jyskyttäessä kotia kohti äkkäsin odotetun lehden ilmestyneen Ärrän hyllyyn. Tottakai se lähti mukaani, Anna-Leena Härkösen
TAIKINATERAPIAA! Ja yön yli päästyä piti heti kokeilla omenakakkua. Tuossa se jo viilenee uunin jäljiltä tuoksuvana...ja iltapäiväkahvilla pidän maistiaiset.
Ohje tässä:

OMENAKAKKU

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3 omenaa
korppujauhoja

Sekoita sokeri ja sula margariini. lisää munat yksitellen ja vatkaa samalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Paloittele omenat ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Vaihtelua tuo jättämällä joskus kanelin pois ja lisäämällä sijaan taikinaan puoli desiä viskiä. Myös karvasmanteliöljy sopii kanelin sijaiseksi.

Suosittelen lämpimästi tutustumista TAIKINATERAPIAAN, se tulee olemaan itselleni ainakin paljon käytetty inspislähde taatusti!
Posted by Picasa

5 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

No, tämä onkin varmaan hyvä kakun ohje, pitääpä pistää muistiin.
Hyvältä näyttää ainakin ja melkein tuoksukin tulee tänne asti!

arleena kirjoitti...

Mehevltä kuulostava kakku.
Pitää kokeilla tuota Juhannukseksi.
Anna-Leenan kirjaa olen myös tuumannut ostaa.

Taempana oli myös hyvä juustokakku.

Anonyymi kirjoitti...

Taikinaterapia kirja ei sitten ole mikään "uutuus", vaikka kannessa niin sanotaan. Se on "Sopan syvin olemus" kirja vuodelta 2000; nyt vain uudessa lehtimuodossa. Siis täyttä huijausta sanoa sitä uutuudeksi kun sisältö on 9 v vanhaa! Ei haittaa niitä, joilla kirjaa ei ole, mutta minullapa on ja nyt myös tuo pahainen lehti ...

Catalina kirjoitti...

Jotenkin seikkailin tänne blogiisi aiemmin päivällä ja löysin tämän kakkuohjeen jota piti heti päästä kokeilemaan. Tuli kyllä hyvää kakkua!

Anonyymi kirjoitti...

anne kertoo..
tämä kakku lähtee nyt syksyiseen
vanhempainiltaan..
kiitos ohjeesta omenia iso pussi
kylmiössä.. eiku tekemään!!!
kaikki menee hyvä jos riittää.. heh!