maanantai 18. maaliskuuta 2013

Perunamuusista mainio perunavelli..


Hävikistä hyvä herkku, pottumuusista velli...

Eilen syötiin perunamuusia ja  tänäaamuna   sitten aloin miettiä,  mitä lopusta tekisi lounaaksi? Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka. Voi piilottaa lihapulliin, tehdä pihvejä, sekaan vain lisään milloin mitäkin. Tai tehdä perunarieskaa. Nam.

Nyt kuitenkin tuntui että on vellin vuoro.  Kaadoin kattilaan vähän vettä, lisäsin maitoa, noin ½ litraa. Sitten sekaan muusi, jota oli noin litra. Kuumensin varovasti ettei pala pohjaan. Vispasin sekaan ½ dl ohrajauhoja ja annoin kypsyä hiljalleen.  Muusissa oli tuhdisti valkosipulia, joten sen maku tuntui myös keitossa.  Sitten!  Jääkaapissa oli vajaa purkki Kipparijuustolla maustettua ruokakermaa. Sitä laitoin vain noin ½ dl. Maistelin..ja lisäsin vähän suolaa. Siinä se.

Oli niin hyvää että meinasi kuvauskin jäädä ottamatta. Se juusto lirausko sen niin herkuksi teki?



Alkava kevät alkaa näkyä jo kukkien oksien juurtumisena

 Pian pääsen laittamaan niitä ruukkuihin.
Silti ulkona näyttää, hrr..niin kylmälle että!

 Pakkanen pakkanen, painu pois!

Mukavaa viikon alkua!
toivottaa

Maireanna

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

Olikin hyvä vinkki tehdä muussista velliä, en ole sellasta vaihtoehtoa huomannutkaan.
Pitääkin ensi kerralla muussin lopuista kokeilla tota velliä.
Juusto varmaan teki siittä hyvää ja onhan peruna jo itsessäänkin hyvää ja muussi, nam!
Sulla on siellä niin kauniin näköistä ja valoista!
Hyvää maanantai-iltaa sulle!