Tämä ohje on vanha savolainen ohje, perät kasvaa Vesannolta.
Ei paljoa emäntien aikaa vienyt kun oli kiire navettaan,
niin nopea sen valmistaminen oli. Ei tarvitse kuin vähän lihaa ja muikkuja.
Tarkempi ohje lähtee näin:
-muikkuja
-sianlihaa
-vettä
-suolaa.
1
Perkaa muikut ja laita pataan vuoronperään lihan kanssa.
2
Lisää vettä aivan vähän joukkoon, samoin suolaa.
3
Laita kansi päälle ja pata joko uuniin tai levylle ja anna hautua useamman tunnin ajan.
ARVAA MITÄ osiossa kyselin, mitä savoksi tarkoitti: murua pimentoon! Syömistähän se tietennii tarkotti.
Uusi arvoitus: Mitä tarkoittaa sana hupsihhupsil löyhillöyhi! (Onko vaekee?)
4 kommenttia:
Nyt on vaikee, en tohi ees arvailla.Enkä kehtoo soittoo savoo velpojale josko hiän titäs.
Tuon muru-jutun olisin tiennyt, mutta tämä on vaikee!
Moi! Voiko patahassiksi kutsua myös ruiskuorella varustettua pataa (sama sisältö kuin patahassissa)? Minä muistelen isänäidin tehneen sellaista patahassia, mummo oli Keiteleeltä. Minäkään en osaa sanoa vastausta tuohon arvoitukseen. Ja ennen kaikkea minua on suunnattomasti alkanut harmittaa se etten osaa viäntee savvoo. Ehkä sekin tekee että asun nykyään Pohojanmaalla ja kaikki on hirviää ja kauhiaa ja kahavia juuvvaan ja kartanolla ollaan... hhe. Kiitos taas kerran hyvistä ohjeista. Kokeiltu on!
Oiskohan pikapikaa löylyihin....
Lähetä kommentti