tiistai 18. toukokuuta 2010

KASVISPATA

Posted by Picasa
Uutta kaalia saa jo kaupoista. Maku ei ole varhaiskaalissa niin voimakas kuin syksyllä, joten sitä voi syödä sellainenkin, joka ei  syyskaalista välitä. Minä olen yksi heistä. Varhaiskaalia kyllä rouskuttelen ruokaa tehdessä.  Kun tätä pataa tein, piti jättää raakaa kaalia erikseen- välipalaa varten. Tässä ei pitäisi olla lihottavia aineksia, luulisin..

KASVISPATA
- 1 pieni varhaiskaalin kerä
- ½ varsiselleriä
-1 suippopaprika
-2 porkkanaa
-1 sipuli
-tilliä
2 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä
-1 kasvisliemikuutio
1 dl ohrahelmiä

1
Kypsennä kattilassa ohrahelmet ( keittoohje paketin kyljessä) Pilko kaali, varsiselleri, paprika, porkkana ja sipuli.
2
Ruskista kevyesti paistinpannulla rypsiöljyssä ensin kaali, sitten varsiselleri ja paprika. Kumoa kaikki vuorollaan ruskistuksen jälkeen kattilaan. Lisää vähän vettä jossa kasvisliemikuutio liotettuna. Perään porkkanapalat, inkivääri, ohrahelmet ja loput aineet. Saa muhia noin puolituntia. Sittenpä tuoksut ilmaisee, että vois jo vaikka kattaa pöydän!

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Minäkin rakastan kaalia,ja täällä se taitaa olla nuorta ympäri vuoden,melkein. Kaalipata onkin herkkua!

Anna kirjoitti...

Yaelin: Tämäkin kaali taisi olla sieltä tullutta :-)

♥ Hannele kirjoitti...

kaali on namia.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...