tiistai 7. toukokuuta 2019

Mikä mättää kun ei kukka kuki?

Herätessäni aamulla katsoin tietysti ensin ulos, sitten Ylen uutisvahdin. Jahas... lähistöllä hiippailee susi. Ei ihan lähipihalla vaan Puijon maastossa. Etsii reppana ruokaa... toivottavasti ei kukaan ala ruokkia kotipihallaan, siinä kävisi sudelle kalpaten.

On pientä jännitystä kuitenkin pihoilla, ettei vaan täällä !

No entäs sää?

Viileää, viileää ! Lunta maassa .  Ennen takatalven tuloa ajattelin ottaa kuvia pihan krookuksista mutta enpäs ehtinyt. Lumi tuli, peitti kukat ja nyt niistä on muisto vain. Kaikki näyttää lannistunelle harmaanvihreälle.

Sisällä on joulukaktus päättänyt olla Vappukukka. Juttelin sille tiukkaan sävyyn että joutuu biojätteeseen jos ei ala vääntää kukkaa.... No, sehän tepsi ! 6 suurta kukkaa. Kelpaako?
No kelpaa kelpaa..
Santtu ei myöskään tahdo pohjoisen ikkunalla kukkia... siksi katson haikeana kaupan Santtua !
Mutta ihan totta,... mikä mättää etten saa kukkia kukkimaan? Ikkunat ovat pohjoispuolella ja huoneenlämpö on viileähkö? Mitä kukkia voisin tänne hankkia ?




Edellisessä asunnossa santtu viihtyi. Sääli, sääli !

Näitä mietiskellen, keväisitä aamua  itsekullekkin. ukellan vaatekaapille, sieltä lähtee nimittäin mustat vaatteet veks, tänään !

Maireanna.

2 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Mulla on samanlainen kaktus, ei kuki häävisesti mullakaan.
Santtuja aikoinaan oli ja hyvin kukkivat, nyt ei kuki eikä oo santtuja.
En kans tiedä mikä vaivaa mun peukkuani ???

Harakka kirjoitti...

Mullakin on samanlainen kaktus, sellanen punainen..mutta nyt siinä on kuitenkin tas jo nuppuja ja kukki tässä justiinsa joulun jälkeen joskus helmikuussa.
Olenkin ihmetelyt sen kukintaa, miten ihmeessä se nyt taas kukkii?
Ja en sille anna kuin vaan tavallista vettä joskus ja jouluna, eli unohdan sen aina välillä, hi!Josse unohtaminen onkin sen kaktuksen juttu!?
Mutta toivottelen sulle sinne oikein hyvää Äitienpäivä viikonloppua!