lauantai 3. toukokuuta 2014

Välimerellinen kalakeitto


Olen onnistunut köksäsuunnittelussa aika hyvin, sillä kun kattilallisen olen tehnyt kerralla ruokaa, niin siitä on riittänyt tietysti pakkaseen monta rasiaa. Yleensä siis jääkaappi näyttää tyhjälle, mutta pakastinpa ei ole tyhjä! Sieltä olen nostanut aamupäivällä sulamaan sen mitä  iltapäivällä syön. Kaupassa en ole tarvinnut käydä kuin kerran viikossa. Luulenpa että säästöä on tullut roimasti kun on jäänyt pois ne impulssiostokset?
Sen kummallisen jutun olen huomannut että tuorekurkku ei minulla ilmesty pöytään ja kohta se on heitettävä biojätteeseen? Jostakin syystä en siitä tykkää? Toinen on kesäkurpitsa? Jos joku sitä voileivälle laittaa.. niin en kehtaa kieltäytyä ja syön mukisematta, mutta itse...ei onnistu. Hmh...

Vappu oli ja meni simoineen ja munkkeineen.. Sellainen huomio munkin jälkeen, että tuli aika pian huono olo. Kun ei syö rasvaista ruokaa, niin tuollaisen rankaisun saa.. joten onneksi vappukin on vaan kerran vuodessa.

Viimeksi kun tein kattilallisen ruokaa, se oli kalakeittoa. No eihän siitä tietenkään sitä tavallista tullut. Lisäilin kaikkea  ihan fiiliksillä, ja siitähän tuli tosi maukas, runsaasti aineksia sisältävä  kalakeitto. Tarkkoja mittoja en luettele vaan mitä siihen laitoin..
Perunoita
porkkanaa
palsternakkaa  pala
nyytti pakastettua pinaattia
tilliä
pakastekalakuutioita ( lohi)
ruokakermaa
ruususuolaa
veitsen kärjellinen voita

1
Kuorin perunat, porkkanan ja palsternakan. Paloittelin ne sopiviksi suupaloiksi. Keitin puolikypsiksi, lisäsin pinaattikuution,  annoin kypsyä lisää, lisäsin sitten kalakuutiot.  Kun kalakin näytti pehmenneelle ja kypsälle, lisäsin kerman, tillin, suolan ja voin. Maistaminen kuuluu asiaan, oma suun arvio mausta  on lähempänä kuin uskotkaan. Ruokaa pitää maistaa aina, siitä tulee vähitellen se oman käden jälki, josta kaikki tietää että kenen valmistamaa ruoka on. ( Sen olen oppinut tv.kokeilta.) 
Keitto on valmista syödä ja jäähdyttyään voikin  loput laittaa pakasterasiaan ja pakkaseen...

Nyt  aion  syventyä
toukokuun ensimmäiseen
lauantaihin lehden parissa..

MUKAVAA LAUANTAITA !Maireanna

1 kommentti:

Carita kirjoitti...

Just meinasin alkuviikosta tehdä jauhelihakeiton , mutta nyt heräsi vesi kielelle, taidankin ensi kerralla tehdä kalakeiton :)

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...