Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
perjantai 21. tammikuuta 2011
PUNAINEN PATA
Pataruuat ovat talviruokaa parhaimmillaan. Olen huomannut että viikossa pata porisee ainakin kaksi kertaa ja pääasiassa juureksista. Höysteeksi sekaan jauhelihaa,( säästäväisyyssyistä) soijarouhetta tai paloja, broileripaloja.. Kasviksia joka sorttia. Peruna on saanut vähitellen väistyä bataatin tieltä. Tässä viime viikolla tein tällaisen punaisen padan, nimi tuli punajuurista. Muutkin tarpeet vivahti oranssiin..
Kun oikein tulee pyrypäivä, kokeilkaapa tätä:
PUNAINEN PATA
3 puolikypsää punajuurta
2 porkkanaa
1 ps Apetit aurinkokasviksia
1½ pötköä Tapolan mustaa makkaraa
1 kasvisliemikuutio
3 tl kuivattua tilliä
½ tl chiliä
Minulla oli raakoja punajuuria joten keitin ne ensin puolikypsiksi ja lisäsin sekaan porkkana palat. Kun ne alkavat olla puolikypsiä, lisäsin aurinkokasvikset, kasviskuution, tillin ja chilin. Lopuksi keksin lisätä
Tapolan mustaa makkaraa paloina ja se antoi metkan säväyksen. Ruuasta tuli
tummanpunaisen puhuva, vahva ruoka.Kylläinen olo oli koko päivän. Mustan makkaran rasvaisuuskin taipui kasvisten pehmeyteen kivasti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Tätä täytyy tehdä:) Bataatti on hyvää, olen käyttänyt sosekeitoissa, uunijuureksissa ja parina jouluna olen tehnyt bataattilaatikkoa.
Tarja:
Soseesta: se muuntui tässä yksi päivä lätyiksi, munia piti laittaa kyllä peräti neljä. Vehnäjauhojakin piti lisäillä pari kertaa lisää. Laitoinpa leivinjauhettakin teelusikallisen. Hauraita olivat, mutta riittävästi annoin paistua annulla, niin ihan hyviä niistä tuli, ja hupenivat pian parempiin suihin vikkelään!
Minäkin tein perunalettuja tällä viikolla, Tallinnassa törmäsin ensimmäisen kerran perunalettuihin ja tykästyin. Käyn muuten aina Tallinnassa syömässä lettuja, yleensä suolaisella täytteellä. Amerikkalaisiakin on tehty leivinjauheella , vaikka kyllä ihan perustaikinasta tehdyt letut omalla mansikkahillolla ovat herkkua. Letut taitaa aina maistua hyvältä:)
Tarja:
Letuista tulee aina lapsuus mieleen..eikä se suu ole tuohesta vanhanakaan:-)
Nuo letut tein kokeiluna valmiista porkkanasosepötköstä, siksi meinasivat olla liian veteliä.
Perunahiutaleet olisivat ehkä sitoneet kosteutta? No, ensi kerralla sitten!
me laitettiin punajuurilohkoja uuniin eilen
Lähetä kommentti