perjantai 21. tammikuuta 2011

PUNAINEN PATA

 
Posted by Picasa

Pataruuat ovat talviruokaa parhaimmillaan. Olen huomannut että viikossa pata porisee ainakin kaksi kertaa ja pääasiassa juureksista. Höysteeksi sekaan jauhelihaa,( säästäväisyyssyistä) soijarouhetta tai paloja, broileripaloja.. Kasviksia joka sorttia. Peruna on saanut vähitellen väistyä bataatin tieltä. Tässä viime viikolla tein tällaisen punaisen padan, nimi tuli punajuurista. Muutkin tarpeet vivahti oranssiin..
Kun oikein tulee pyrypäivä, kokeilkaapa tätä:

PUNAINEN PATA

3 puolikypsää punajuurta
2 porkkanaa
1 ps Apetit aurinkokasviksia
1½ pötköä Tapolan mustaa makkaraa
1 kasvisliemikuutio
3 tl kuivattua tilliä
½ tl chiliä

Minulla oli raakoja punajuuria joten keitin ne ensin puolikypsiksi ja lisäsin sekaan porkkana palat. Kun ne alkavat olla puolikypsiä, lisäsin aurinkokasvikset, kasviskuution, tillin ja chilin. Lopuksi keksin lisätä
Tapolan mustaa makkaraa paloina ja se antoi metkan säväyksen. Ruuasta tuli
tummanpunaisen puhuva, vahva ruoka.Kylläinen olo oli koko päivän. Mustan makkaran rasvaisuuskin taipui kasvisten pehmeyteen kivasti.

5 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Tätä täytyy tehdä:) Bataatti on hyvää, olen käyttänyt sosekeitoissa, uunijuureksissa ja parina jouluna olen tehnyt bataattilaatikkoa.

Anna kirjoitti...

Tarja:
Soseesta: se muuntui tässä yksi päivä lätyiksi, munia piti laittaa kyllä peräti neljä. Vehnäjauhojakin piti lisäillä pari kertaa lisää. Laitoinpa leivinjauhettakin teelusikallisen. Hauraita olivat, mutta riittävästi annoin paistua annulla, niin ihan hyviä niistä tuli, ja hupenivat pian parempiin suihin vikkelään!

Tarja kirjoitti...

Minäkin tein perunalettuja tällä viikolla, Tallinnassa törmäsin ensimmäisen kerran perunalettuihin ja tykästyin. Käyn muuten aina Tallinnassa syömässä lettuja, yleensä suolaisella täytteellä. Amerikkalaisiakin on tehty leivinjauheella , vaikka kyllä ihan perustaikinasta tehdyt letut omalla mansikkahillolla ovat herkkua. Letut taitaa aina maistua hyvältä:)

Anna kirjoitti...

Tarja:
Letuista tulee aina lapsuus mieleen..eikä se suu ole tuohesta vanhanakaan:-)
Nuo letut tein kokeiluna valmiista porkkanasosepötköstä, siksi meinasivat olla liian veteliä.
Perunahiutaleet olisivat ehkä sitoneet kosteutta? No, ensi kerralla sitten!

♥ Hannele kirjoitti...

me laitettiin punajuurilohkoja uuniin eilen

Tuorein postaukseni

Outo ilmestys taivaalla, sekä kokkailua kotona.

Ihan totta se on. AURINKO !  Eilen vielä loskakeli, alas satanut lumi suli että lirinä kävi. Yöllä yllätti pakkanen ja tänään paistaa aurink...