Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
keskiviikko 26. tammikuuta 2011
Muikkuvuoka
Tähän aikaan vuodesta kalastaminen saattaa olla todella työn takana. Vettä on kuuleman mukaan jään päällä paljon, ja lumikerros ennätyskorkeuksissa. Illalla uutisissa eräs kalastaja kertoi että oli harkitsemassa helikopterityylistä kalastuskulkuvälinettä?
Mielenkiintoista.
Kaupantiskiltä tai hallista saa sinnikkäiden kalastajien ansiosta kalaa, onneksi. Sillä useammin sitä pitäisi kokata, tahtoo jäädä vaan liian harvaksi kerraksi. Pitäisi parantaa tapojaan siltäkin osin..
Mutta se MUIKKUVUOKA:
1 kg muikkuja
pieni rasia anjovisfileitä
1½ dl kuohukermaa
tilliä
1
Perkaa muikut. Pane jokaiselle fileelle pala anjovista ja hiukan tilliä.
Muotoile file kalan muotoon ja aseta limittäin vuokaan.
2
Kaada päälle anjovisliemi ja kerma.
Paista uunissa 200 asteessa noin puolituntia. Kun nostat rauhoittumaan, ripottele tilliä päälle. Tarjoile perunoiden ja kasvisten kera.
Tätä tehdään meillä tänään jos löydän muikkuja!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti