Aivan oikein. Tämän aamun sanomalehden ruokajutussa oli kesäisenä aiheena kala.
Sitä nousee verkoilla ja katiskoilla, ongella ja ..ai niin siimalla.
Juhlahetkiähän ne on niille, jotka harvoin pääsee esim. ongelle.
Muistelen haikeudella lapsuuden sunnuntaiaamuja tai sateen jälkeisiä onkireissuja.
Nykyhetkeen.
Lehdessä ehdotettiin aivan uutta, muuta kala makkaraksi. Mielenkiintoista.
Ohjeeseen tutustuessaan huomaa, että pieni tuttuus löytyy murekkeeseen.
Puuttuu vaan peruna, sipuli ja perunajauho.Ne kun vaativat kypsennystä.
Jos joku haluaa kokeilla niin laitan ohjeen tänne muittenkin kokeiltavaksi kuin meidän savolaisten...
KOTOINEN KALAMAKKARA
800 g ruodotonta järvikalaa
2 dl kermaa
3 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
0,5 dl valkoviiniä
talouskelmua
keitinvettä
1
Fileroi kala ruodottamaksi ja jauha myllyssä tasaiseksi massaksi.
Lisää kerma, suola, mausteet ja valkoviini.
2
Tee massasta noin 80 grammaisia palloja. Ota muovista talouskelmun palasia ja kääri kalamassa makkaran muotoisiksi parin sentin paksuisiksi tangoiksi. Taita päät tiiviisti.
3
UUSIEN PERUNOITTEN KIEHUESSA kattilassa, laita makkarapaketit kiehumaan keitinveteen KUUDEKSI minuutiksi.Nosta jäähtymään.
4
Poista kelmu, ja nyt voit joko paistaa kevyesti pannulla, tai grillata. Kalamassa säilyttää makkaran muodon.
Kuitenkin makkara on jo kypsää, joten kevyt rusketus vain pintaan. Muuten tulee kuivaa ja siitähän ei nauti kukaan.
Bon Apetit!
Ainakin täälläpäin lohigrilleriä valmistaa LIHANIEKKA ja sitä pitäisi kaupoista löytyä.
2 kommenttia:
kalapullista ja -pihveistä tykkään
Wautsi, täähän olikin hieno ohje, tätä on ehdottomasti kokeiltava!
Sitten vene vesille ja ongelle vaan!
Tulin taas välillä moikkan, jatkan vielä kuitenkin blogilomaani..
Lähetä kommentti