sunnuntai 31. lokakuuta 2010

SUPER VUOKALEIPÄ

 
Ruokakeskusteluissa vilahtaa usein sana SUPER. Meikäläinen käsittää enenmpiä selittämättä, että ruoka on silloin ehtaa itseään. Lisäaineita ei ole lisätty. Sehän on fakta. Kauppojen hyllyt notkuu, suorastaan pursuu
elintarvikkeita jotka on ehostettu ja ikikestäväksi käsitelty ja jos ei tiiraa tuoteselosteita, ostaa aivan muuta kuin aikoikaan. Tulee kassi täyteen lisäaineita. Mutta mistä se tavallinen kuluttaja tietää niistä lisäaineista?
Ei mistään jos ei ole senverran utelias että nappaa vaikka infolehtisen kaupan sivuhyllyltä- jos kiinnostaa?
Tilattuani  KULUTTAJALEHDEN,  olen siihen ollut todella tyytyväinen. Infoa saan monesta asiasta siinä ihan sivussa..myös ruuasta.
Taas minä lipsuin raiteilta. Piti laittaa talteen tuo vuokaleivän ohje. Se syntyi ihan jauhojämistä ja mitä kaapista löytyi. Mutta, sepä taisi tulla jatkossa viikonloppuleiväksi, sillä se tuntui juuri sellaiselta SUPER leivältä.
Voitte vaikka kokeilla itse, olenko väärässä?
Tarpeet:
2½ dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl neljänviljan hiutaleita
½ dl auringonkukan siemeniä
½ ruisjauhoja
½ ohrajauhoja
1-1½ dl karkeita vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
1 dl raejuustoa

1
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hunaja ja suola. Lisää ensin pieni määrä vehnäjauhoja jossa on sekoitettu hiiva. Tämän jälkeen kaikki muut aineet puukauhalla sekoittaen. Lopuksi sulatettu voi. En tarvinnut vaivata käsin ollenkaan. Puukauhalla sain ihan sopivaksi. Laitoin suoraan paistovuokaan. Kohotusaika noin ½ tuntia.
.Paisto: Uuni oli säädetty ensin 250 asteeseen, mutta noin ½ tunnin paistosta laskin lämpöä 150..pidin ehkä noin puolituntia. Anna hiukan rauhoittua vuoassa ennenkuin kumoat pöydälle.
Mielestäni tämä oli superleipää..jääkaapille ei tarvinnut kuikkia se pitää nälkää monta tuntia! 


Posted by Picasa

1 kommentti:

Tarja kirjoitti...

Tuo kuluttajalehti tuli meillekin aikoinaan ja nyt olen lainaillut sitä kirjastosta. Asiaa täynnä oleva lehti.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...