Odotan lämpimiä päiviä! Niihin päiviin kuuluu kotitekoinen sima ja kardemummakakku.
Parvekkeella nauttien. Pääskysten viserrys taustamusiikkina.Ah, se tuntuu oikealta kesältä.
Niille päiville teen taas tätä kakkua, -mutta nyt piilottelen ison osan vaikkapa lasten reppuihin,
sillä itse olen nälkäkurki projektissa...Karistelen kiloja..
Olen kuitenkin ihan varma, että tämä kakku ei jää kuivumaan heidänkään keittiöön.
Tässä kesälle tuoksuvainen kakkuohje Sinunkin kokeiltavaksi :
POHJA:
- 80 gr voita
- 3 dl sokeria
- 3 dl maitoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
HIERO MORTTELISSA:
- 3 tl kardemummansiemeniä
- 1 sokeripala
KAKUN PÄÄLLE:
- 0,5 rkl kanelia
- 1, 5 rkl sokeria
VUOKAAN: voita ja korppujauhoja.
1
Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka.
Rouhi kardemummansiemenet sokeripalan kanssa morttelissa.
2
Kaada suureen taikinakulhoon jauhot, sokeri, kardemumma ja leivinjauhe.
Kuutioi voi ja nypi se sormin jauhoihin. kaada maito kulhoon ja sekoita.
3
Kaada taikina vuokaan. Sekoita kaneli ja sokeri ja sirottele se kakun päälle.
4
Paista 35 minuuttia uunin alaosassa.
¤
Helppo ja vaatimaton, mutta tuoksuvainen kesän kakku!
Kertaus on opin äiti- plakkarista löytyy toinenkin, joten hyväksi havaittu!
1 kommentti:
mun lempikakku
Lähetä kommentti