tiistai 25. toukokuuta 2010

EMÄNNÄN SILLI

Lisää silliohjeita. Sinne juhliin, vaikkapa, tai mökille, veneeseen,  kuka missäkin pyörii helteillä. Tämä ohje on napattu Jaakko Nuutilan sillikirjasta ja aion kyllä kokeilla,- sitten helteillä.
Tarvitset:

- 5 islannin matjessillifileetä
- 2 omenaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 rkl sinappia
- ½ dl leikattua tilliä
  jauhettua valkopippuria
1
Leikkaa sillifileet 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
 Leikkaa omenat lohkoiksi ja edelleen½ cm:n levyisiksi viipaleiksi.
2
Sekoita keskenään kermaviili, sinappi ja mausteet. Lisää joukkoon silli- ja omenapalat.

 Anna sillin maustua pari tuntia ennenkuin tarjoat sen.

Mielestäni tämä vaikuttaa hyvin " kotikutoiselle", itsetehdylle, joten nimikin on ihan nappi!

3 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Silli on namia (mutta ei me kumpikaan tykätä matjessillistä).

arleena kirjoitti...

On hyvä silliohje toteutettavaksi. Uusien perunoiden seurana ja alkuruokana.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

P.S.
Miäs syö usein silliä ja munaa aamiaiseksi ennen töitä, terveellistä ruokaa, paljon oikeeta omegaakin.