Uutta kaalia saa jo kaupoista. Maku ei ole varhaiskaalissa niin voimakas kuin syksyllä, joten sitä voi syödä sellainenkin, joka ei syyskaalista välitä. Minä olen yksi heistä. Varhaiskaalia kyllä rouskuttelen ruokaa tehdessä. Kun tätä pataa tein, piti jättää raakaa kaalia erikseen- välipalaa varten. Tässä ei pitäisi olla lihottavia aineksia, luulisin..
KASVISPATA
- 1 pieni varhaiskaalin kerä
- ½ varsiselleriä
-1 suippopaprika
-2 porkkanaa
-1 sipuli
-tilliä
2 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä
-1 kasvisliemikuutio
1 dl ohrahelmiä
1
Kypsennä kattilassa ohrahelmet ( keittoohje paketin kyljessä) Pilko kaali, varsiselleri, paprika, porkkana ja sipuli.
2
Ruskista kevyesti paistinpannulla rypsiöljyssä ensin kaali, sitten varsiselleri ja paprika. Kumoa kaikki vuorollaan ruskistuksen jälkeen kattilaan. Lisää vähän vettä jossa kasvisliemikuutio liotettuna. Perään porkkanapalat, inkivääri, ohrahelmet ja loput aineet. Saa muhia noin puolituntia. Sittenpä tuoksut ilmaisee, että vois jo vaikka kattaa pöydän!
3 kommenttia:
Minäkin rakastan kaalia,ja täällä se taitaa olla nuorta ympäri vuoden,melkein. Kaalipata onkin herkkua!
Yaelin: Tämäkin kaali taisi olla sieltä tullutta :-)
kaali on namia.
Lähetä kommentti