Juhliin tarvitaan suolaista ja makeaa.
Suolaisen huikoon puffettipöytään vinkiksi vaikkapa tätä silliä!
( Kuumana kesäpäivänäkin silli on hyvä apu jos huippaa.)
Tässä kirkas viina on se jokin ja viinamäärä jokaisen makuasia.
Annoksesta tulee 8-10 hengelle, n.s. pieni annos.
Tarvitset:
-400 gr matjessillifileitä
-1 punasipuli hienonnettuna
-1 valkosipuli hienonnettuna
-4 tillinoksaa silputtuna
Marinadi:
-1 dl tomaattimehua
2½ rkl neutraalin makuista öljyä
-1 rkl väkiviinaetikkaa
-0,5 dl sokeria
-10 maustepippuria
-10 roseepippuria
3-4 rkl maustamatonta viinaa.
Kuivaa sillifileet ja leikkaa vinottain noin 1 cm levyisiksi paloiksi.
Lado puhtaaseen purkkiin vuoronperään silliä, sipulia ja tilliä.
2
Sekoita marinadin aineksista tomaattimehu, öljy ja etikka keskenään.
Kaada sokeri marinaadiin ja sekoita kunnes se on liuennut.
3
Murskaa mauste- ja rosepippurit karkeaksi rouheeksi ja lisää liemeen.
4
Lisää lopuksi maustamaton viina. Kaada marinadi sillifileitten päälle ja anna maustua viileässä noin vuorokausi.
1 kommentti:
Kuulostaa hyvältä! Täällä saa ruotsalaista purkkisilliä ja täkäläisiä sillejä,jotka on säilöytty joko öljyyn tai etikkaliemeen,mutten kauheasti pidä niistä,joten tätä voiskin joskus kokeilla!
Lähetä kommentti