lauantai 22. toukokuuta 2010

WIINASILLI

 
Posted by Picasa
Juhliin tarvitaan suolaista ja makeaa.
  Suolaisen huikoon puffettipöytään vinkiksi vaikkapa  tätä silliä!
( Kuumana kesäpäivänäkin silli on hyvä apu jos huippaa.)

Tässä kirkas viina on se jokin ja viinamäärä jokaisen makuasia.
 Annoksesta tulee 8-10 hengelle, n.s. pieni annos.


Tarvitset:
-400 gr matjessillifileitä
-1 punasipuli hienonnettuna
-1 valkosipuli hienonnettuna
-4 tillinoksaa silputtuna

Marinadi:
-1 dl tomaattimehua
2½ rkl neutraalin makuista öljyä
-1 rkl väkiviinaetikkaa
-0,5 dl sokeria
-10 maustepippuria
-10 roseepippuria
3-4 rkl maustamatonta viinaa.

1
Kuivaa sillifileet ja leikkaa vinottain noin 1 cm levyisiksi paloiksi.
Lado puhtaaseen purkkiin vuoronperään silliä, sipulia ja tilliä.
2
Sekoita marinadin aineksista tomaattimehu, öljy ja etikka keskenään.
Kaada sokeri marinaadiin ja sekoita kunnes se on liuennut.
3
Murskaa mauste- ja rosepippurit karkeaksi rouheeksi ja lisää liemeen.
4
Lisää lopuksi maustamaton viina. Kaada marinadi sillifileitten päälle ja anna maustua viileässä noin vuorokausi.


1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Täällä saa ruotsalaista purkkisilliä ja täkäläisiä sillejä,jotka on säilöytty joko öljyyn tai etikkaliemeen,mutten kauheasti pidä niistä,joten tätä voiskin joskus kokeilla!