torstai 14. kesäkuuta 2012

LINNAN SILLI

Kohta on Juhannus! Keskikesän juhlaa. Kokot roihuavat rannassa, sauna lämpiää, saunavihdat taitetaan koivikosta. Pöytään katetaan kesän herkkuja, ensimmäiset uudet perunat pestään hellästi hieroen ohut kuori pois, kypsennetään ne sitten suolavedessä kypsiksi. Ja nehän kypsyvätkin nopeasti. Tietysti perunoiden  kanssa on oltava tarjolla myös silliä?  Siksi tämänkertainen postaukseni onkin sillivoittoinen. Ja helppo.

Tämä ohje on suunniteltu neljälle:

1 prk ( 275 g) sipulisilliä
1 rkl punasipulia ( erittäin hyvin hienonnettuna)
1 rkl fenkolinnaattia hienoksi hakattuna
2 rkl hienoksi hakattua tilliä
1 laakerinlehti
1 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl sokeria

1
Nouki sillipurkista sillinpaloja. Hienonna punasipuli ja fenkolinnaatti, sekoita tillin joukkoon mausteet ja sokeri.
2
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti jonka jälkeen silli on valmista tarjolle.

¤
Muutto lähestyy ja pakkaamista riittää vielä vähän. Ensiviikolla pesen ikkunat ja käyn komeroitten pinnat läpi.  Sittenpä voinkin laittaa parvekkeelle juhannuskoivut ja alkaa viettää Juhannusta hyvillä mielin. Ehdin hyvin hengähtää ennen muuton H- hetkeä, eikä paniikkia tule.
Jos en tänne Tupaan kuitenkaan ehdi vähään aikaan, niin toivotankin lukijoilleni nyt jo oikein kaunista Juhannusta!

1 kommentti:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...