lauantai 16. helmikuuta 2019

Karjalanpaistia ja punasipulihöystöä.

Eilen tuntui jo ihan keväälle ! Tintit viserteli kevätlauluja, räysttäiltä tipahteli vettä ( ei sentään lunta)
Kauppareissulla vetokärri kiemurteli sohjossa ohuen lumen peittävällä kadulla. Kun kauppa on ihan lähellä niin matka ei pahemmin rasita, vaan on pientä jumppaa vaan.

Se on sellaista tämä ikäihmisen arki. Vähästäkin osaa tulla kipeäksi jos ei varo.

Ruokaa pitäisi taas keksiä tehdä? Se kun on niin kummaa että oma tekemä on parasta, aina.
Nyt vaivaa punasipulihöystö? Miten se tehtiinkään ?
Minulla oli kuivakaapissa punasipuleita, ja ne olivat jo sellaisia yli ikäisiä jos en tee niistä jotain  ihan heti. Etsinkin ohjetta jonkunaikaa vaikka suuhan se sanoi mitä höystö sisälsi ! Olis vaan pitänyt taas siihen luottaa !

Eihän siihen paljoa aineita tarvitse, riippuu sipulimäärästäkin. Tässä viitteitä tarpeista:

PUNASIPULIHÖYSTÖ

600 gr punasipuleita
1 dl vettä
1dl etikkaa
1dl sokeria
¤
Viipaloi punasipuli renkaiksi. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Anna kiehahtaa. Lisää viipaloidut sipulit ja keitä noin 15 minuuttia.  ( Eli kunnes sipulit ovat notkistuneet...  Anna jäähtyä ja purkita sitten haaleana.

Lieneekö joku puutos kun etikaiset ruuat nyt maistuu? Esim Etikkapunajuuret ! Nam.
Huomiseksi aion kuitenkin laittaa uuniin kunnon karjalanpaistin.  Siitä sitten ensikerralla lisää...

Kävin eilen kaupungilla, haistelemassa kevättalven tuoksuja ja makuja.

 ..Käsi hiukan vapisee,... no se on sitä maallista !
Piirakka oli niiin hyvää !

 Torinäkymää oli mukava seurailla...
vähän oli ihmisiä liikkeellä.


Kyllä. Kyllä kevätesikko tietää.
Kevät on tulossa.
Jossakin,
mutta tulossa. 
¤

Terveisin

Maireanna


Ei kommentteja: