Vaikka ulkona sataakin vettä marraskuussa,ja on pimeää kuin säkissä, laitoin kuvaksi tämän herkän jäälyhdyn. Kuva on maalauksellinen, ja aasinsiltana sopiikin vihjaavasti. Poimin tähän ohjeen eräästä joulukirjasta, niitä selailen ahkerasti, etsien uusia juttuja. Tämä Maija Halosen suosiman kakun kuvittelen olleen varmasti taiteilija Pekka Halosen kahvipöydässä usein.
Helppokin tämä on tehdä, joten kokeillaan marraskuun viimeiseksi viikonlopuksi tätä:
3 dl piimää
2 tl soodaa
1½ dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl neilikkaa
100 g sulatettua voita
5½ dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita tai
2 rkl hillottua appelsiininkuorta
1
Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun korppujauhotettuun vuokaan.
2
Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.
3
Anna jäähtyä vuoassa ennen tarjoiluvadille laittoa. Voit koristella mieleiseksi vaikkapa tomusokerilla.
2 kommenttia:
Tuo vaikuttaa ihan sellaiselta, josta tykkäisin.
Tuli kaiholla mieleen mummon piimäkakut...
Lähetä kommentti