torstai 26. marraskuuta 2009

PARMESANIKEKSIT

Posted by Picasa
Pikkujouluihin voisi kokeilla jotain uutta pientä naposteltavaa ja löysin tämän ohjeen. Suolaisen ystävänä luulenpa, että minulta nämä pitää piilottaa, sillä muille ei saata jäädä kuin murut.
Testatkaapa tekin, oletteko samaa mieltä?
PARMESAANIKEKSIT
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
3 dl raastettua parmesaania
120 g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
( 2 tl kylmää vettä)
Pinnalle 1 dl raastettua parmesaania
(Päälle sopii palvikinkku, kirsikkatomaatit ja basilika)
1
Sekoita jauhoihin seesaminsiemenet ja juustoraaste. Kuutioi voi ja nypi se muiden joukkoon.
2
Lisää kananmunat ja sekoita taikinaksi.Lisää taikinaan vesi jos se tuntuu jähmeältä ja muovautuu huonosti.
3
Muotoile taikinasta pötkö, kääri se kelmuun ja anna sen tekeytyä jääkaapissa puolituntia.
4
Leikkaa pötköstä 24 palaa. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
5
Paista keksejä uunin keskiosassa 225 asteessa 6-8 minuuttia.
Päällystä jäähtymisen jälkeen kinkulla,kirsikkatomaateilla ja yrteillä.

2 kommenttia:

Una kirjoitti...

Tämä kuulostaa ja varmasti maistuukin aivan italialaiselta... =)

Ah.

Hannele kirjoitti...

Vaikuttaa namilta glögin kanssa.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...