maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen kotona oleillen..

Lupasi täksi  toiseksi pääsiäispäiväksi pyryä. En uskonut, mutta niin vaan kävi ! Ulkona pyryttää...?
Olin ihan varma että päivästä tulee aurinkoinen kuten Pääsiäisen hyviin tapoihin kuuluu.. mutta ei.
Aamulla herättyä join kevään ensimmäiset parvekekahvit vaikka varpaita palelsi villasukista huolimatta. Nyt tuonne lumen sekaan ei menisi kissakaan.
Lunta on, mutta ihan vähän toki vihreääkin.

Mitäkö tekisin? Pohdin sitä. Olen kuitenkin niin vanhan aikainen että töitä ei sunnuntaina saa tehdä, sille ei tule siunausta, sanottiin kotona ennen aikaan. Ja kiltisti se takaraivoon pesiytyi se oppi. Pakolliset sai tehdä, mutta sitten sunnuntai oli lepopäivä kaikille.

Nyt, kun kaupat ovat auki miltei kellon ympäri viikonpäivistä välittämättä niin sekös on puhuttanut ihmisiä. Puolesta ja vastaan. Kirjoitinpa  aiheesta  myös toiseen blogiini sanomalehden mobiiliversiossa.  Kovasti siellä kommentoidaan juuri puolesta ja vastaan. Kelle se sopii, ei siinä mitään, mutta ajattelenkin niiden kannalta jotka pitäisivät mielellään niitä vapaapäiviä perheen parissa rahaakin tärkeämpinä. Vaan pomo kun määrää että teet tulosta tai ulos, niin se on mentävä virran mukana. 
Näin eläkkeellä ollessa arvostaa  näitä  vapaita päiviä, voi nauttia asioista joista pitää ja voi olla vaikka tekemättä mitään. Sellainen olotila kantaa paljon pitemmälle kuin eurojen perässä juoksu vie. Tarkanrahan käyttäjäksi oppii ihan huomaamattaan. Ja kyllä silloin pärjää, ihan varmasti. Sillä eihän kulutakkaan paljoa,  vaan  paljon vähemmän. Näin ajattelen.

Leipä

Leipä se on jokatiellä pitää,
joku tahtoo sen päälle höysteitä,
jotkut voita.
Joillekkin pelkkä leipä
riittää..
Ehkä salaatinlehti
ja tomaattisiivu.
¤
Mitäkö minä Pääsiäiseksi tein ? Kävin kauppahallissa ja ostin haukea jauhettuna. Tein pojalle kalapyöryköitä ja itselle mureketta. Sitä on riittänyt niin että vielä tänäänkin syödään kalamureketta. Kevyttä, terveellistä ja hyvää.

Tältä näyttää sää tänään. Vähän erilainen Pääsiäinen tänä vuonna, mutta jospa nuo lumivuoret alkaisi vajua... 
sitä odotellessa.... 

Aurinkoisia päiviä Sinulle !

toivottaa Maireanna1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

Olipa kiva postaus täällä!
Ja kyllä munkin mielestä kaupat saisi pitää kiinni pyhäpäivinä edes. Kyllä sitä kauppaan ehtii jokainen ihan taatusti arkipäivisinkin, ovat sitten työssä tai eivät.
Ja kyllä näitä vapaita nyt osaakin arvostaa, kun on eläkkeellä, nyt ehtii tekemään sitä ja tätä, vaikka nytkin kyllä joskus tuntuu siltä, ettei aikaa tarpeeksi olekkaan...sitä olen ajatellut, että miten ihmeessä silloin, kun työelämässä vielä oli, niin miten ehdein kaikki tehdäkkin??
Mutta kai sitten tää ikä vaan tekee hitaammaksi, vai tuleeko niitä tekemisiä lisää?
Hyvää viikonloppua sulle sinne ja blogissani on arvonta, jos tykkäät osallistua!