Syyskuu on kiertynyt jo Lokakuuksi. On herätty usvaiseen lauantaiaamuun, kunnes usva alkaa hälvetä auringon kiivetessä ylemmäs puiden takaa.. Syksyn tulo on tyhjentänyt puutarhoja, tuotteet siirretty kellareihin ja keittiössä työpöydillä pursuilevat juuresröykkiöt valmistusta odottaen. Monipuolista syysruokaa tiedossa, oikeaa lähi-luomuruokaa..
Punajuuret ovat olleet mahtavia tänä syksynä. Ne ovat tekeytyneet etikkasäilykkeiksi, salaattiaineksiksi, pihveiksi ja mitä ikinä keksiikään tuo mainio kokkimme?
Olin leikannut sanomalehdestä talteen tämän ohjeen sillä yhdistelmä punajuuri-suklaa kuulosti ihan uudelta jutulta, ainakin minun kokkihistoriassani. Mitähän jos kokeilisi tätä?
Punajuuri-suklaakakku
6 pientä punajuurta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
( sokeroimatonta)
2½ dl sokeria
1½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
Suklaakuorrutukseen
1½ dl kermaa
200 gr taloussuklaata
1
Pese punajuuret ja keitä ne täysin kypsäksi. Älä kuori vielä,
sillä kaunis ja terveellinen väri häviää muuten pois.
Kun punajuuret ovat kypsiä, laita ne kylmään veteen
ensin käsin hieraisemalla saat kuoren helposti pois.
2
Soseuta punajuuret sauvasekoittimella hienoksi soseeksi.
3
Mittaa kulhoon jauhot, sokeri. kaakaojauhe,suola, sooda,
levinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita.
4
Lisää munat, öljy, maito
ja lopuksi punajuurisose.
5
Voitele ja jauhota irtopohjainen vuoka.
laita pohjalle leivinpaperi.
6
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa
noin 50 minuuttia.
7
Kuumenna kattilassa kerma lähes kiehuvaksi,
ja kaada se suklaapalojen päälle eri astiaan..
Sekoita tasaiseksi.
Voit kuorruttaa kakun suklaakuorrutteella,
mutta se ei ole välttämätöntä..
(Senhän voisi kuorruttaa mys vaikka valkoisella suklaallakin )
¤
Siinä se.
mehevä kakusta ainakin tulee..
meillä tehdään tätä varmaan Mikkeliksi,
ja sehän on huomenna!
Mukavaa lauantaita toivottaa
Maireanna
2 kommenttia:
Äsken kuorrutin ja päivällä otetaan kahvipöytään maistille.. Laitan kuvaa seuraavaan postaukseen.
Näin alkukommentksi sanon että tuhtia tavaraa, niinpä pienikin pala riittää. Sopisi täytekakun pohjaksi vadelmahillolla..?
lisämausteeksi taikinaan voi laittaa vaikka chiliä ripauksen, minä lisäsin rommia ½ dl ja se maistui kakussa. Suklaakuorrute taisi tlla liian paksu, joten säilytän huoneenlämpöisessä.. maku sattaa jakaa mielipiteitä, ei ollut imelä, mutta minä pidin.
Lähetä kommentti