Kaupungissa asujalle käynti torilla on yhtä juhlaa. Kojujen pöydät notkuvat syksyn antimista. Kori täyttyy marjoista, vihanneksista, sienistä, kaikesta mahdollisesta mitä pellot ja puutarhat ovat lämpimänä kesänä kasvattaneetkaan..? Kyllä syksy on vuodenajoista se parhain vuodenaika.
Kurpitsoja katsoessa tulee mieleen että mitä siitä voisi tehdä, minulle ainakin se on vieraampi ja harvemmin ostettukin? Sitruunoista tiedän enemmän. No sehän on ykkönen ruokailussa monellakin tapaa.. puhumattakaan siivouksessa. Sitruunoita minulla onkin kotona jemmassa aina, kaiken varalta.
Mutta nyt tämä kurpitsa. Minä en kyllä tiedä muuta kuin kurpitsahillon? Onko niitäkin monenlaisia, enpä tiedä, mutta tässä olisi yksi ohje kokeiltavaksi:
Kurpitsa-sitruunahillo
600 gr sitruunoita
1 kg kesäkurpitsaa
1 kg hillosokeria
1
Pese sitruunat hyvin kuumalla vedellä
Raasta keltainen kuori kattilaan.
2
Kuori kaikki sitruunat huolella
( valkoinen osa leikkaa pois)
3
Hienonna monitoimikoneella tai veitsellä.
Raasta kurpitsat karkeaksi raasteeksi.
4
Kiehauta kuoriraaste, sitruunahakkelus ja kurpitsaraaste.
Lisää vähitellen sekoittaen sokeri.
Keitä 10 minuuttia.
Kuori vaahto pois ja
hauduta 30 minuuttia.
5
Tölkitä hillo kuumiin purkkeihin.
( Kuumenna purkkeja uunissa 100 asteessa n. 15 minuuttia)
Kiehauta myös kannet..
¤
Hamsterin hilloa talven varalle, njam!
Kaunis sää kutsuu ulos, joten ulos on kiire.
Uunissa muhii aivan oma versio jauhelihamurekkeesta.
Ensikerralla sitten palaan asiaan.. siihen asti, MOIKKA!
Maireanna
3 kommenttia:
Onpa täällä upeita herkkuja ja värikkäitä posteja.
Kyselit blogissani atc-korteista. Näissä pikkukorteissa kaikki on sallittua. Voi piirtää, käyttää erilaisia maaleja, ilmaiskuvia, lehtien kuvia ja leikkeitä. Ihan mitä vaan ikinä keksii. lisää tietoa korteista löytyy esim http://fi.wikipedia.org/wiki/ATC_%28ker%C3%A4ilykortti%29
Ihanan näköisiä hilloja, oma tekoset ovat aina parempia, itse olen tehnyt omena ja luumu hilloa, joskus tein pihlajanmarjoista.
Onpa TODELLA herkulliselta kuulostava hillo. Sitruuna antaa kyllä moneen ruokaan tai leivonnaiseen sen pikantin säväyksen;)
Lähetä kommentti