keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Nokkoskeittoa.


Vielä on nokkoset niin pieniä, että lehdistä saa hyvää ainesta keittoa varten. Täyttä rautaa koko keitto, joten jos lähistöllä ei ole vilkasta liikennettä, niin kyllä kannattaa hiipiä saksien ja rukkasten kanssa kohti
 " viholaispuskaa"

 Perkaa lehdet, huuhtele ja ryöppää muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja  kuumenna uusi vesi, laita nokkoset veteen hetkeksi. Lisää kermaa ja pyöräytä tehosekoittimessa keitoksi. Lisää mausteet, suola ja timjamia.. ja minä laitan vähän voitakin keittoon. Mausteet ovat niin oman maun mukaiset, joten maistele ja anna suun puhua, mitä makua keitto kaipaisi? Tämä kun on pelkkää makujen leikkiä koko kokkaaminen... Kesällä varsinkin..

Hyttysen hyrinä, ukkosen jyrinä,
 purojen juoksu, mataran tuoksu,
 matojen tonkija, onnekas onkija,
 mansikkamaito - kesä on aito!


Hei vaan..!

Maireanna

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minä olentehnyt myös nokkoslettuja, teetä ja värjännyt villalankaa. Nokkonen on todella monipuolinen kasvi

annekatariina kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Juuri sain pussillisen nokkosia suunnistusreissun päätteeksi. Rinnettä kivutessa nokkoset harmitti, mutta nyt kotona ne ovat hyödyllisiä, hyvää raaka-ainetta.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...