maanantai 19. toukokuuta 2014

Juurespaistos


Pidän juureksista. Laitan ruokaa mieluummin nipusta erilaisia juureksia kuin kourallisesta perunoita.
Eilen, kun näytti päivästä tulevan upea ulkoilusää, päätin laittaa uuniin ruokaa joka valmistuisi sillä aikaa kun olen pitkällä lenkillä. Vihanneslaatikossa oli pussi LIDL:ltä ostettu juuressekoituspussi. Oli rasia kinkkukuutioita. Näistä varmaan saan mukavan paistoksen aikaiseksi?

Pussissa oli kokoelma selleriä, porkkanaa, punajuuria, palsternakkaa.. Kuorin kaikki ja jätin ne aika suuriksi paloiksi. Ruskistin jokaisen lajin erikseen ja ladoin vuokaan kerroksittain oma lajinsa mukaan. Jos olisin laittanut punajuuret alimmaisiksi niin väri ei olisi sekoittunut muihin juureksiin. Nyt ne tuli päällimmäisiksi ja niinpä  väri värjäsi kaikki. Mutta ei se haitannut. Viimeiseksi ruskistin kevyesti kinkkusuikaleet ja nekin laitoin omana kerroksenaan.  Mausteeksi teelusikka härkäfondyytä, mustapippurirouhetta myllystä ja kasviskuutio, ne sulatin tilkkaan kinkkusuikaleitten ruskistus liemeen. Taisi mennä vähän hunajaakin mukaan..
Lopuksi pinnalle maustettua korppujauhoa.. ja sitten vain uuniin 200 asteeseen 1½ tunniksi.

Lähdin ulos ja näin tällä reissulla että pääskyt olivat tulleet. Parvekkeella kukka-amppeli joi vettä 3 kannullista. Talitinttikin eksyi avonaisesta ovesta sisälle, onneksi osasi haistaa että minne pitää mennä takaisin..

Nälkä oli jo, ja olikin ihana tuoksu keittiössä. Nostelin paistosta lautaselle, kokosin salaattia raejuustolla höystäen ja siirryin tarjottimen kanssa " ulos" syömään!
Kyllä oli oikeasti hyvää. Varsinkin palsternakka on mielijuurekseni. Aion tehdä pian palsternakkakeittoa
kunhan ehdin.. Toinen suosikkini on bataattikeitto. Nam!
Näin eilen.

Muutin hiukan Tuvan ulkoasua..
kommentoikaa 
mitä mieltä olette?

Palaan taas pian.

Maireanna

3 kommenttia:

♥ Hanneles bokparadis kirjoitti...

Tuosta tykkään!

Maireanna kirjoitti...

Kasvikset eivä tee raskasta oloa.

Kai.k kirjoitti...

ulkoasu on nyt nykyaikainen.! :)

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...