torstai 22. toukokuuta 2014

Mustikka-rahkapullaa ja kukkaongelmia.

 Illalla sitten innostuin saunanjälkeen leipomaan.. Ei mitään uutta!  Aamupuurosta oli jäänyt mustikoita rasiaan ja nehän olivat tietenkin sulaneet ajat sitten. Jääkaapissa oli pikari proteiinirahkaa. Päätin yhdistellä nämä keskenään, liäsin munan, hienoasokeria vähän ja siinä olikin valmis täyte pullille. Taikinan kohottua pyörittelin pulliksi ja kun nekin olivat pullistelleet, painoin juomalasilla kuopan keskelle pullaa.

Kun uuni oli lämmennyt 200 asteeseen,  silläaikaa  laitoin  pullille mustikka-rahkasydämen.  Voitelin laidat munalla ja ripottelin paljon raesokeria päälle, sitten pelti uuniin!  Eipä aikaakaan kun alkoi leijailla keittiössä  pullantuoksu. ( paistoaika uunista riippuen noin  10- 15 minuuttia.)

 Aah! Nyt on taas oman leipomon pullaa kahvin kanssa.

 Basilika yrittää asettua taloksi.

 Se kukkaongelma!
Se on tässä..
Mokoma alkoi heti tiputella nuppujaan.
Mitä minä teen että saisin sen kotiutumaan?
Apua!

Aamuauringon valossa
ainakin orvokki viihtyy..


Kaunista päivää..
moikka!

Maireanna

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mmm,rahkapullaa ,nami! Ja toivottavasti saat kasvin viihtymään. Mukavaa loppuviikkoa!

annekatariina kirjoitti...

Minäkin sain kerran tuon samaisen kukan ja se tiputti kaikki nuput. Vein kukkakauppaan (kun tiesin mistä oli ostettu) takaisin ja sain uuden tilalle. Ei se uusikaan kauan pysynyt hengissä mutta kukki tosin. Eivät kukkakaupassa osanneet sanoa mistä johtui, valittelivat vain ja selittivät kuljetusongelmilla.

Maireanna kirjoitti...

Jael: kaunista viikonloppua Sinullekkin sinne kauas!

Maireanna kirjoitti...

Annekatariina: Vaihdoin kukan suurempaan ruukkuun ja siinä olikin repimistä. Kukka melkein söi jo ruukkua, niin ahdas oli ruukku. Melko kovakouraista käsittelyä sai, ja saa nähdä mitä se siitä vaihdosta tykkäsi :-0

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...