Söisin niitä vaikka jokapäivä ja aika usein niitä kyllä syönkin, milloin missäkin muodossa.
Niinpä ostoslistassani HeVi osastolla on ensimmäisenä taas.. yllätys yllätys, punajuuripussi. Mitähän niistä tekisin viikonlopuksi?
Ajattelin kokeilla tätä ohjetta, sillä paahdettuina en olekkaan tehnyt. Aina keitettyinä, raasteena, laatikoissa, ja olen sotkenut joskus pyttipannuunkin jämäpäivänä..
Ohjeessa sanotaan että tähän tarvitaan 6-10 punajuurta. Sitten uunipannua varten karkeaa suolaa noin
500 gr. Aikapaljon! Mutta punajuurethan lepää suolan päällä, joten ei se ole paljon. Sitten 2 ruokalusikallista siirappia. ( Hunajakin käy) Seuraavaksi ½ dl rypsiöljyä.
Pinnalle tulee rosmariinin oksia. ( Minä riipisin vain lehdet mukaan) Sitten, paahdettuja saksanpähkinöitä tahi pinjansiemeniä. Itse olen allerginen pähkinöille ja pinjansiemenetkään ei lupaa hyvää, joten jätän ne suosiolla pois..
Valmistusseremonia menee näin helposti:
Pese punajuuret huolellisesti ja lado ne uunipannulle levitetylle karkean suolan päälle.
Paahda kokonaisina tai lohkoina noin tunti 175 asteisessa uunissa.
Mausta punajuuret siirapilla, öljyllä, rosmariinilla sekä paahdetuilla saksanpähkinöillä.
1 kommentti:
Kyllä hyvältä näyttää ja kuullostaa...pitäisköhän kokeilla?
Tykkään myös punajuurista tosi paljon.
Lähetä kommentti