Ulkona leijailee kauniisti lumihiutaleet. Kuin hyvänmielen vahvistuksena tälle, makuhermot alkavat kaivata jotain herkkuhyvää? Aloinkin etsiä ohjetta, joka toisi mieleen nyt kesän maut. Aivan ensimmäisenä nousee mieleen lämmin kesäpäivä ja olen sankon kanssa tuoksuvassa mustikkametsässä. Ah!
Tuoksu tulee nenään vaikka ikkunan takana sataa lunta.
Marjoista se kesä makeaan vastaa. Alkukesästä saadaan ensimmäiset mansikat ja kohta kypsyy vadelma , sitten tulee mustikat ja puolukat. Herkkuja, joita löytyy sitten ahkeralta poimijalta näin sydäntalvella aina omasta pakastimesta.
Etsin kesänmuistoa keittokirjasta. Löytyi mustikkakukko.
Mustikka joka luokitellaan jo superruokaan? Terveysvaikutukset silmiin ja muistiin,,ainakin niihin tutkimustulokset tehty. On siis hyvä syy palauttaa mieleen tämäkin ohje. Sokeriahan tässä on, mutta kukin saa laittaa omantunnon mukaan makeutusta. Enemmän tai vähemmän.. Kuoreen tulee sitten sitä terveellistä ruis-ohrajauhoa.
Ohje tässä:
Mustikkakukko
Kuori:
250 gr voita
½ dl sokeria
1 dl ohrajauhoja
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
½ dl hillosokeria
1 l mustikoita
1
Sekoita pehmenneen voin joukkoon jauhot, sokeri ja leivinjauhe.
Levitä uunivuoan pohjalle ja reunoille 3/4 taikinasta.
Sokeroi mustikat ja kaada vuokaan.
Peitä paistos lopulla taikinalla.
2
Paista aluksi 15 minuuttia 225 asteen lämmössä.
Sitten noin tunti 150 asteessa.
( Vinkki: jos käytät pakastemarjoja, sirottele niiden sekaan
pari ruokalusikallista korppujauhoja.)
On ihanaa jäätelön kanssa
joko jälkiruokana tai kahvipöydässä.
¤
Lumisade on kaunista katsottavaa, siksi alkaa ulkoilu kutsua
. Otan kävelysauvat kaveriksi ja suunnistan tutulle reitille,
pysähtelen kuuntelemaan talitinttien ja varpusten sirkutusta.
Kyllä helmikuukin on kauniskuu..
terveisin lenkkireitiltä!
Maireanna
2 kommenttia:
Voi että, kun ihan vesi herahti kielelleni, kun kuvasi näin, nami mustikoita!
Ihana kuva mustikoista.
Lähetä kommentti