Sunnuntai hämärtyy illaksi. Olen laiskotellut oikein olantakaa ja ruokaakin tein valmiiksi tällepäivälle jo eilen. Kinkkukiusausta omalla versiolla. Perunasuikaleitten sekaan noukin jääkaapista jämäruuat . Hyvin upposivat. Hyvää oli. Kaikille maistui! Poika sai evääksi huomista varten..
Ei jää mitään hukkaan kun vaan oivaltaa ja soveltaa, siis säveltää. Kun makuja miettii ja mausteita, niin hukkaan ei tarvitse heittää kallista ruokaa.
Iltapäivällä tuli käymään tytär reppunsa kanssa ja sieltä nosti tiskipöydälle tuliaisia.
Aivan uudennäköistä? Mitä? Oli kuulemma napannut ohjeen jostakin tv:n ruokaohjelmasta.
Sitä piti heti maistaa ja sehän oli hyvää! Kiireesti kuvaa ottamaan ja ohjetta kirjoittamaan..
Tässä nyt sitten ihka "uunituore" ohje, näin se kuulemma syntyi:
Tarvikkeet
500 gr lehtitaikinaa ( pakaste )
400 gr porsaanlihasuikaleita
tuoretta inkivääriä aika iso pätkä
tuoretta palsternakkaa iso pala
1 porkkana
iso makea sipuli
2 kpl terttutomaattia
mausteet
½ tl chiliä
½ tl mustapippuria
½ tl caynnepippuria
1
Pilko kasvikset pieniksi paloiksi, samoin tee sipulille.
Mausta omissa keoissaan olevat täytteet, ennenkuin alat täyttää pohjia.
2
Jaa lehtitaikina kolmeen osaan ja kauli pyöreäksi.
Lado puolikkaalle pohjalle ensin kasviksia, sitten lihasuikaleet ja lopuksi taas kasviksia.
3
Taita puolikas pohjasta täytteen päälle ja rypytä vinosti rypyttäen reunat kiinni.
4
Paista 120 asteessa 2 tuntia.
(Vaatii pitkän kypsennysajan koska kaikki täytteet ovat kypsentämättömiä.)
Voit voidella halutessasi joko munalla tai tässä tapauksessa tilkalla voita.
¤
On hyvää joko kylmänä tahi kuumana. On kuin kevyt kalakukko!
Namnam..
1 kommentti:
Tuohan namia.
Lähetä kommentti