perjantai 8. helmikuuta 2013

Annan ikioma pannari.


Sunnuntaina on laskiaissunnuntai.
Sille päivälle varmaan  löytyy  jokaiselta  omat vakioruuat joita varmasti  taas tehdään..jos perinteitä halutaan noudattaa. Niin se on meilläkin mennyt. Äidiltä äidille ja tyttärelle..
Hernekeittoa, pannaria, perunarieskaa ja laskiaispullia..  Perunarieskan  ohjeen  löydät  tunnisteista/  perunaruuat

Hernekeitto oikeastaan  kuuluu arkipäivään, laskiaistiistaille.  Sunnuntaiksi  se on  nyt vielä mietinnässä, ideoita etsitään..Yksi on sunnuntaille ainakin varma, herkkupannari. Se on vähän arkista pannaria maukkaampi ja kuohkeampi.

Näitä tarvitset:

4 dl punaista maitoa
3-4 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
½ dl sokeria
30 gr  g sulatettua voita
1 tl suolaa

1
Sekoita kuivat aineet ja sulata voi. Lisää maitoa ja sekoittele  taikinaa tasaiseksi samalla.
Lisää munat ja sulavoi.
2
Anna taikinan tekeytyä ½ tuntia ja kaada taikina sitten voidellulle pellille.
Paista 200 asteessa 15-20  minuuttia.
Pistele haarukalla " mäkiä " matalammaksi paistuessa.
3
Paloittele lämpimänä
ja tarjoile hillon kera!
¤
P.s.
Kuten huomaatte,  minulla on täällä toinenkin resepti pannarista, mutta tämä on mielestäni se paras!
¤
Liukasta laskiaista ja piitkiä pellavia sunnuntaille!


5 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Nam, varmasti ihanaa!

Harakka kirjoitti...

Voi nami nami ja maiskis!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Nami, en ole leivinjauhoa....

Maireanna kirjoitti...

Ja nyt kun olen tehnyt tätä monta kertaa, niin suosittelen rasvaa vähemmäksi, yksi muna voisi antaa kuohkeutta enemmän..?
Lapset tykkää, mutta minusta muut tekee parempaa. Senhän pitää olla pehmeää ja kuohkeaa..eikö?

Maireanna kirjoitti...

Tässä ohjeessa parantelin reseptiä omalle ohjeelle. Enemmän munia, vähemmän rasvaa ja jauhot puolitin, puolet vehnäjauhoja ja puolet sämpyläjauhoja ( kun oli kaapissa).

Tästä tuli se pehmeä ja kuohkea. Lisäksi vielä täyttävämpi sämpyläjauhojen ansiosta.