Näiden valmistukseen tärvääntyy tunti ja viisitoista minuuttia, ovat siis aika nopeita valmistaa. Tässä ohje:
5 dl kaura-tai soijamaitoa
50 g hiivaa
1½ dl tummaa ruokosokeria
2 rkl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä tai
juoksevaa kasviöljyvalmistetta
13 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
2 dl kaura- tai soijamaitoa
2 dl kasvirasvakermaa
( rasvaa 10%)
vaniljatanko
1 keltuainen
1 rkl Maizenaa
1 rkl ruokosokeria tai hunajaa 1 tl
3 dl marjoja
voiteluun ½ munaa-
1
Sekoittele hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää mausteet ja puolet jauhoista puukauhalla sekoittaen.
Lisää rasva ja vähitellen loput jauhoista. Alusta taikina nyrkillä tasaiseksi.
2
Kohota taikina lämpöisessä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo leivinpaperille pyöreiksi pulliksi.
Kohota pullia 15 minuuttia.
3
Kuumenna maito, kerma, ja keltuainen
Maizena ja halkaistu vaniljatanko,
kattilassa vispilällä sekoittaen.
4
Kiisselin saostuttua ja kuplittua
ota kattila pois levyltä ja
jäähdytä seos kylmävesihauteessa.
5
Kaavi loputkin vaniljansiemenet
kiisseliin.
Paina kohonneitten pullien keskelle juomalasin pohjalla kuoppa
johon laitat vaniljakiisseliä.
Lisää päälle marjoja mieltymyksesi mukaan.
6
Voitele pullat
ja paista 200 asteessa
12 minuuttia.
¤
Laitan itse näitä sunnuntaiksi ja jos ihan pienen sirun otan, niin kait se on luvallista..
Maukasta viikkoa
Maireanna
1 kommentti:
Vaniljaan olen kyllästynyt, sitä joka paikassa, mutta mustikat ihanaa
Lähetä kommentti