Kinkku paistuu varmaan aaton vastaisena yönä...muusta en tiedä. Eiköhän kuitenkin kaikkea löytyne kun aatto koittaa?
Tämä etikkakasvisjuttu tuntuu niin hyvälle, että tätä aion kokeilla kun on vielä niin helppokin.
Siis ohje on :
500 gr vihanneksia
( ruusukaalia, retiisejä, porkkanaa ja kukkakaalia)
tai ihan mitä oma mieliteko ehdottaa?
5 dl etikkaa
2½ dl vettä
1½ dl sokeria
2 laakerinlehteä
1 rkl sinapinsiemeniä
pari oksaa rosmariinia
1
Pilko pestyt ja kuoritut vihannekset suupalan
kokoisiksi viipaleiksi ja lohkoiksi.
Laita ne puhtaaseen lasipurkkeihin.
Erottele halutessasi voimakkaan väriset kasvikset eri purkkeihin
jotta ne eivät värjää muita.
2
Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri.
Lisää laakerinlehdet,
sinapinsiemenet ja rosmariinin oksat.
3
Kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi
keskilämmössä, välillä sekoittaen.
4
Kaada kuuma mausteliemi purkkeihin
niin että kasvikset peittyvät.
Kaavi mukaan myös yrtit ja sinapinsiemenet.
5
Kierrä purkkien kannet kiinni ja anna jäähtyä.
Nosta jääkaappiin ja anna maustua pari tuntia,
tai yön yli.
¤
¤
Tämän ohjeen myötä, toivotan
Juhlallista
Itsenäisyyspäivää!
1 kommentti:
Hyvä ohje, pitäis kokeilla :) Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää toivotan sinullekin!
Lähetä kommentti