torstai 29. marraskuuta 2012

Inkivääri-porkkanalohi

Tänään tuntui oikeasti talvelle. Pakkasta -10 astetta ja hiukan luntakin maassa.
On heti paljon valoisampaa ja mielikin virkistyy. Pitkä ankea pimeys on
kuin pois pyyhkäisty. Lumi valaisee.
¤
Olette ehkä huomanneet että joissakin aiemmin kirjoittamieni postausten
kuvien paikalla on mustaa. Poistelin vähän kuvia, koska kuvakiintiö on tullut hälyttävän täyteen. Opettelen nyt pienentämään kuvakokoa tästä lähtien että sopisivat tänne.
Siis opettelen! Tämän ikäiselle se ei ole itsestään selvä asia, varsinkaan kun nettikäyttäytyminen on vasta eläkeiän oikku.  Joten katsotaan miten käy?
¤
Joulu puskee päiväpäivältä tulevaksi ja sen myötä hamstraajat
alkaa leipoa ja paistaa ruokia varastoon.
Pikkujoulut tarvitsee myös tarjottavaa.

Tämä ohjeeni kuuluu alkupaloihin, joten nopeat tehdä.
Tarvitset:

400 gr kylmäsavulohta
1 porkkana ( ohuina suikaleina)
50 gr tuoretta inkivääriä suikaleina
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
tuoretta tilliä

1
Kiehauta porkkanasuikaleet ja lisää joukkoon inkiväärisuikaleet,
öljy ja mausteet.
laita lohiviipaleet vadille ja kaada päälle porkkana-inkivääriseos.
Koristele tillillä. Jäähdytä jääkaapissa.

Kikka: porkkanan saat sopivan ohuiksi juustohöylällä.
¤
Vaikka ulos tuli jo pimeää, niin se ei tunnukkaan nyt niin ankealle,
Kiitos kuuluu Lumiukolle!
Mukavaa pikkujoulua!


Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...