Luumuja tulee syötyä paljon tuoreeltaan. Eipä ole tullut ennen mieleen, että niistäkin voisi tehdä vaikkapa kakun! Tämän vinkin näin jossain lehdessä. Revin sen tietysti leikelaatikkoa varten talteen.
Siivousinnossani raivasin sitä, kuten tavallista..Pelastin ohjeen ennenkuin se olisi hävinnyt roskikseen.Tänne, tänne, täältä tarvittaessa löytyy..:
LUUMU-VADELMAKAKKU
150 gr voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
2 dl luonnonjogurttia
vuokaan:
muutama ruokalusikallinen voita ( voiteluun)
1 dl fariinisokeria
6-10 kokonaista luumua
2 dl vadelmia
1
Laita tasapohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi ja sulata sen päällä voita
.Ripottele voin päälle fariinisokeri.
2
Halkaise luumut ja poista kivet.Asettele luumunpuolikkaat vuokaan.
( halkaistu puoli alas pohjalle päin)
Lisää väleihin vadelmat.
3
Valmista taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää keltuaiset.
Lisää kuivat aineet ja viimeiseksi jogurtti
.4
Kaada taikina luumujen päälle ja paista175 asteessa tunti.
¤
Taidanpa tehdä viikonlopuksi..
Torilta löytyy vielä kaikkea, vaikka myyjien seläntakana tehdäänkin suurta toriremonttia.
Kasviksia ja kukkia, niitä otan mukaani.
Ja se kermavaahto! Jos sitä nyt jää, sillä Killi-Maarialle se maistuu ihan ekana.. Mjauh!
3 kommenttia:
Lähetä kommentti