Ulkona oli kirkas kirpeä syyssää, mutta minun teki mieli leipomaan! Tuumasta toimeen..
Kaapista löytyi vielä luomujauhoja, niin ajattelin että mikäs sen mukavampaa onkaan, kuin pistän kädet kyynärpäitä myöten taikinaan.
Tämä rieska on lempparini, kun innostun leipomaan, helppo tehdä.
Kaapista löytyi vielä luomujauhoja, niin ajattelin että mikäs sen mukavampaa onkaan, kuin pistän kädet kyynärpäitä myöten taikinaan.
Tämä rieska on lempparini, kun innostun leipomaan, helppo tehdä.
HELPPO RAPEAKUORINEN LEIPÄ.
Tulee melkein olemattomista aineista. Vettä, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja, hiivaa ja suolaa...se on melkein siinä. Olen vähentänyt leivän syöntiä vaikka se tuoksullaan houkutteleekin maistamaan. Mutta kun se ei jää maistamiseksi. Yksi pala, toinen ja kolmas menee aivan salaa..hmh...
Muistin virkistämiseksi laitan ohjeen tähän, on jokaisen helposti saatavilla..ja minunkin, kun taas heikko hetki tulee.
TARVITSET:
6 dl haaleaa vettä
50 gr hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
9-11 dl vehnäjauhoja
1
Sekoita kaikki ainekset keskenään löyhäksi taikinaksi.
( Huomaa, että taikinaa ei tarvitse vaivata! )
Anna taikinan kohota noin tunti.
2
Lötkäytä taikinasta kaksi leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle.
Kohota noin 20 minuuttia, eli sen ajan kun uuni lämpenee 275 asteeseen.
3
Paista leipiä 275 asteessa 15 minuuttia.
Pienennä lämpöä sitten 100 asteeseen ja anna leipien kypsyä vielä noin tunnin ajan.
¤
Tuoksu on keittiössä sen jälkeen taivaallinen!
Liinan alla kuori hiukan pehmenee.. Pöytään ei illalla tarvitse sitten kuin oikeaa voita ja teetä!
Muistin virkistämiseksi laitan ohjeen tähän, on jokaisen helposti saatavilla..ja minunkin, kun taas heikko hetki tulee.
TARVITSET:
6 dl haaleaa vettä
50 gr hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
9-11 dl vehnäjauhoja
1
Sekoita kaikki ainekset keskenään löyhäksi taikinaksi.
( Huomaa, että taikinaa ei tarvitse vaivata! )
Anna taikinan kohota noin tunti.
2
Lötkäytä taikinasta kaksi leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle.
Kohota noin 20 minuuttia, eli sen ajan kun uuni lämpenee 275 asteeseen.
3
Paista leipiä 275 asteessa 15 minuuttia.
Pienennä lämpöä sitten 100 asteeseen ja anna leipien kypsyä vielä noin tunnin ajan.
¤
Tuoksu on keittiössä sen jälkeen taivaallinen!
Liinan alla kuori hiukan pehmenee.. Pöytään ei illalla tarvitse sitten kuin oikeaa voita ja teetä!
Maljakossa kuihtuivat kukat. Hetken mietin mitä
" taidetta" niistä saisi?
Tässä tulos: Varisevista lehdistä saa vaikka sydämen!
Kaupungilla kävellessäni huomasin tämän liikkeen joka on erikoistunut lähiseudun luomutuotteisiin.
Olen paljon kuullut siitä, mutta nyt vihdoin löysin sen.
Sisälle en tällä reissulla ehtinyt, mutta aion käydä ensitilassa, ehkä jo tällä viikolla.
Tuttavani ostaa aina lihan ainoastaan täältä, saa kuulemma luotettavaa aitoa luomulihaa lähituottajalta.
Palaan siis tähän aiheeseen myöhemmin...
Lähti sentään jotain kaupunkireissulta mukaani. Olen jo pitkään ajatellut että kun kohdalle sattuu pesupähkinät niin aion kokeilla. Nyt ne sattui vastaan. Kokeiltu on ja hyvä pesutulos tuli. Kuitenkin kuljetus kaukaa ei taida olla niinkään ekologista ja kalliimmaksi tulevat loppujenlopuksi. Sitä haluaisi ostaa ekotuotteita, mutta kukkarolle käy kalpaten, valitettavasti. Ostan kyllä pääasiassa luomutuotteita, mutta suurennuslasin kera, mistä tulevat?
¤
Loppukevennyksenä Killi-Maaria bongaamassa tinttejä.
Mukavaa marraskuun alkua kaikille!
5 kommenttia:
Lähetä kommentti