perjantai 5. elokuuta 2011

PAAHDETTU TOMAATTISOOSI

Elokuu on sadonkeruukuukausi. Toripöydät notkuvat värikkäistä kasviksista ja marjoista.
 Kori täyttyy nopeasti, kotona pakastin alkaa täyttyä, tai on jo täysi ja ongelmana onkin, mihin vielä säilöisi? KOTILIEDESSÄ, uusimmassa numerossa oli tomaateille oiva ohje ja helppokin vielä, joten aionpa kokeilla sitä.  Talvella voisi herkutella vaikka pakkanen kuinka paukkuisi nurkissa. Silloin nostan pöytään pastalle itsetehtyä tomaattisoosia. Soossi tehdään näin:

PAAHDETTU TOMAATTISOOSI

1 kg tomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
hiukan rouhittua mustapippuria myllystä
2 rkl ruskeaa kidesokeria
nippu tuoretta timjamia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

1
Huuhtele tomaatit ja koverra kovat osat pois.
 Halkaise tomaatit ja levitä uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.
 Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.
 Levitä sipulit tomaatin päälle.
2
Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja sokerilla.
 Nosta vuokaan muutama timjaminoksa.
Valuta päälle tasaisesti punaviinietikkaa ja oliiviöljyä.
3
Paahda vuokaa uunissa 225 asteessa noin 45 minuuttia,
 tai kunnes tomaatit saa hiukan väriä ja neste saostuu.
4
Nosta jäähtymään.
 Aja monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Jos käytät sen lähiaikoina niin se kestää hyvänä muutamanpäivä.

¤
 Kun  pakastat, niin tästä saat  talvipäivän piristyslisukkeen  lihalle tai pastalle talvipäivänä,
 ja vielä omatekemä ilman lisäaineita!

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä! Mukavaa elokuuta ja sadonkorjuuta:)

Maireanna kirjoitti...

Yaelian:
Siellä teillä tomaatitkin maistuvat tomaateille, namnam..

Hyvää viikonloppua Sinulle sinne kauas!