torstai 28. heinäkuuta 2011

TUUNATTU PURJO-PERUNAKEITTO

Posted by Picasa
Helteinen heinäkuu lähenee loppuaan ja elokuu ponnistaa kasvisten juhlavuodenaikaan.
Kaikki valmistuu, puutarhassa nostetaan satoa niinpaljon kuin  jaksaa kantaa.
Torilla liikuskelee  iloiset  kaupunkilaiset, ja kassit täyttyvät  kotimaisista herkuista.
Vaikka on kuuma bussissa, kauppatorille on minunkin päästävä
 ja voi miten nautin marjojen, kasvisten ja kukkien tuoksuista.
 Silmänilosta puhumattakaan!
 Ostan upeita purjoja ja uusia perunoita, aion tehdä niistä keittoa.
 Ja kun ilta koittaa, eikös  keittiössä olekkin  valmista lautaselle.
Helppo, ja maukas keitto, nyt keksin sitä hiukan tuunata.

TUUNATTU PURJO-PERUNAKEITTO

1 kg uusia perunoita
1 iso purjo
2 kasvisliemikuutiota
1 dl ruokakermaa
½ tl valkopippuria
1 pss kana-ateriapussi
 (apteekin  laihdutuspaketista jäi käyttämättä)
1 l vettä keittämistä varten

1
Puhdistin perunat ja pilkoin paloiksi.
Halkaisin purjon ja valuttelin  juoksevan veden alla
 puhtaaksi mahdollisista salamatkustajista.
 Silppusin pieniksi. Kiehautin veden kattilassa,
ja  lisäsin veteen paloitellut perunat ja purjon.
 Lisäsin tässä vaiheessa myös kasvisliemikuutiot.
 Annoin kypsyä kasvikset muhevan pehmeiksi.
Soseutin sauvasekoittimella  sitten kypsyneet kasvikset  silkosileäksi.
 Lisäsin valkopippurin  ja  kerman. Maistelin, maistelin.
Mitähän lisäis?
 Sitten muistin yhden kevytkalorisen kana-ateriapussin. Se voisi toimia?
Ja ei kun vispilä esille ja pussi auki.
 Vispasin reippaasti kaataessani jauhetta keittoon. ja maistelin...
Jes !
 Teenpä tätä  seuraavallakin  kerralla, on niin hyvää.

1 kommentti:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

nami, purjon lisään vasta myöhemmin