tiistai 9. elokuuta 2011

KANTTARELLEISTA HERKKU !


Posted by Picasa
Satuin kaupassa tiskille jossa oli NIIN ihania kanttarelleja, että pois tieltä risut ja männynkävyt!
Vaikka ne olivat Virosta,  ne olivat tuoreita, nii-in ihania. Nyt en jaksanut odottaa edes huomisen torireissua jossa olisi kotimaisia tarjolla. Alkoi heti raksuttaa vanhalla kovalevyllä..mitä niistä tekisin?
Pakko tehdä, nyt ja heti!  Valitsin kanttarellien mukaan ostoskoriin myös  erivärisiä paprikoita, porkkanoita ja kermaa. Näillä pärjään. Melkein tanssien kipitin kipeillä polvillani kotiin,
 essu eteen ja kasviksia pilkkomaan! Mitäkö tein?  En ihmeempää kuin että ruskistin kevyesti kaikki ainekset, lisäilin maun mukaan mausteita, hiukan hunajaa paprikan kirpeyttä leikkaamaan. Suolaa tietysti ja päälle kermaa. Haudutin lempeässä lämmössä ja valmista.
Oli taivaallista!
¤
Kuva herkusta on kyllä kamerassa tallessa ja
julkaisen sen myöhemmin kun ehdin  purkamaan  kuvamateriaalin.

5 kommenttia:

annekatariina kirjoitti...

Tuli vesi kielelle, löytyisipä kanttarelleja metsästä. Täytyy viikonloppuna lähteä etsimään.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

onpa namia

Yaelian kirjoitti...

Kanttarellit ovat ihania! Voi kun niitä saisi tuoreena täälläkin.On tosin monta muuta sientä täällä kaupoissa,mutta kantarelli on erikoisen herkullinen:)

Harakka kirjoitti...

Kanttarellit ovatkin niiiin todella hyvänmakuisia...Mutta me ei olla niitä löydetty, vaikka metsässä ollaan käyty mustikoilla.
Mutta mustikoitakaan ei olla löydetty, kaikista puheista huolimatta, tänne Pirkanmaalle ei ole mustikkaa tullut.
Ei ainaskaan tänne, missä me asutaan, ollaan monessakin paikoissa käyty, mutta ei mustikan mustikkaa, eikä kanttarellin poikastakaan!

Tupu kirjoitti...

Ai ai, kuinka onkaan herkullista.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...