lauantai 27. elokuuta 2011

ELONKORJUUJUHLAA..

Eilen ja tänään oli torilla jokasyksyinen Elonkorjuujuhla. Luomuviljelijöitten kojut, kädentaitajien pöydät notkui kaikenlaista ihanaa. Tämän  kojun ympärillä kävi kuhina. Tytöllä oli perunoita myytävänä ja  lajikkeitten nimet oli  kivasti näkyvillä, ja hyvin  oli tavaraa mennyt! Kun kaupantekijäisiksi sai  vielä iloisen hymyn niin  tuli  itsellenikin iloinen olo. Tältä tytöltä ostan ensikerrallakin!

Sää helli helteisesti vaikka taivaalla purjehtikin uhkaavan näköisiä pilviä,- joista voisi vaikka vettä tipahdella?  Ukkosen oloista kuitenkin oli. Hiostavaa ja nihkeää..

Minä en ole aiemmin nähnytkään violetteja ja keltaisia porkkanoita? Maku kuitenkin lienee oikeaa porkkanaa. En vaan jaksanut kantaa enempää kuin alkoi jo kassi painaa. Tilliniput, voi miten ihanalle ne tuoksuikaan elokuisen hellepäivän ilmassa. Nokipannukahvikoju oli noussut kaupungintalon nurmikolle ja kahveella istujia täysi pöytä. Nostalgisia muistoja varmaan verestämässä moni? Jostakin syystä minua se nykyään närästää.. Mutta tuoksua nuuhkuttelin.

Esiintymislavalla oli nonstoppina infoja. Tällä kerralla  jutunjuurena oli miten tulee paras ruisleipä. Riihikuivattu ruis se on, minunkin mielestäni. Olenpa aikoinani ollut riihessä puintihommissa minäkin. Raskasta oli loukuttaa jyviä irti. Mutta mikä tuoksu! Sitä ei unohda.
Nyt taitaa puimurit tehdä sen vaivattomasti. Niin ne ajat muuttuu..

Toriremontin vuoksi käsityöläisten kojut oli aivan kaupungintalon kupeessa kiinni. Siihen paistoikin aurinko kaikkein kuumemmin, joten ei ihme, että oli tungosta " kujalla" Kaikenlaista kivaa olisi ollut tarjolla. Itse kaupungitalokin piti yleisölle avointa päivää. En viitsinyt mennä, sillä talo on erittäin tuttu ja sitäpaitsi, entiset työkaveritkin olivat vapaalla. Muuten olisin mennyt moikkaamaan.

Sää oli mitä parhain tällaiselle ulkoilmatapahtumalle. Ennenkuin sää viilenee, ovat lähiviikkoina vielä kalamarkkinat satamassa. Sitten hiljenee ja alkaa talven odotus. Kuitenkin nyt nautitaan lämpimistä päivistä! Taidan lähteä tästä parvekkeelle kahville.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiva oli nähdä kuviasi elonkorjuujuhlasta:) Tuollaisia erivärisiä porkkanoita on täälläkin tarjolla;mielestäni maku ei poikkea paljon siitä tutusta oranssista,joka muuten on paljon myöhemmin kehitetty lajike kuin ne keltaiset ja violetit.Mukavaa viikonloppua!

♥ Hannele kirjoitti...

minä pääsin kerran myllyyn kaveriksi riihen kanssa

Harakka kirjoitti...

Kivoja tollaset elokorjuujuhlat.
Katseltavaa siellä on paljon ja hyviä ostettaviakin.
Ja niin hieno päiväkin oli. Hellettä on täälläkin ollut, mutta nyt meni pilveen ja satelikin jo pikkasen, mutta silti ilma on vielä niin hikistä!
Mutta ensi viikolla onkin jo luvattu kylmempää..
Mutta kyselit niistä kuvista, niin luulisin, että sulla on piste vaan eri paikassa kuin mulla.
Eli mee asetuksiin ja siellä tulee sellanen paikka kuin Yleiset asetukset ja sen alapuolella sitten on, Valitse tekstieditodi.
Niin siinä on kolme paikkaa, niin laita se pilkku sitten siihen kohtaan, missä lukee päivitetty editodi. Sulla on se varmaan siinä vanha editodi kohdassa.
Ja sitten vaan tallenna.
Ja kun laitat kuviasi, niin onkin sitten vähän erilainen, mutta opit sen kyllä varmaan.Voit ottaa kaikki haluamasi kuvat sinne ensin kaikki ja sitten laitat siittä vaan, mitkä haluat ja missä järjestyksessä haluat.Klikkaa ensin kaikista kuvista pois ne siniset reunat ja sitten siihen kuvaan, minkä haluat sinne ekaks, niin klikkaat takaisin sen reunan.
Siellä kun laitat ne kuvasi uuteen postaukseen, niin voit ne kuvaa klikkaamalla sitten suurentaa haluamaasi kokoon, sinne tulee kohdat, mistä sitten klikkaat.
Toivottavasti se nyt sitten meni näin.
Hyvää sunnuntaita sulle ja kokeile nyt ainakin tätä.

pamod negi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...