maanantai 22. elokuuta 2011

HEDELMÄVIINERIT

Syksy kolkuttelee viikon päästä. Allakka siirtyy piirun verran taas syksyä kohti näyttäen sen  moni-ilmeiset kasvot. Yhtenä päivänä on melkein hellettä, ja sitten  toisena päivänä  ropsuttaa enemmän tai vähemmän vettä. Tänään oli se kaunis,  hyvä päivä.
Niinpä päätin lähteä  hoitamaan asioita kaupungille ja pois lähtiessä sitten oli ihan pakko  ostaa torilta  iso pussi punaposkisia omenoita. Arvatkaa montako jo olen syönyt? No ne ovat pieniä, mutta - monta hupeni.  Sain lopulta  kyllikseni tälle päivälle nassuttelua  ja lopuista voisin tehdä jotain...
Kauppahallikin olisi  houkutellut kahvikupposelle, mutta koipeni äkästeli siihen malliin että ei tällä kertaa kärsinyt lähteä puikkelehtimaan sinne  torimyllerryksen sekaan. Voi että kun se toriremontti tulisi pian valmiiksi! Pääsisi huonojalkaisetkin halliin ostoksille.
No mutta, se vinkki leivontaan tällä kertaa!  Tutkin lippu-lappujani ja tallennan tänne nää viinerit. Syksyllä varmaan inspis iskee näihin. Joku sateinen päivä vaan ja hierin alkaa pyöriä..ei,  kun vain hiukan vaan  tarvitsen veistä.  Muu on lasten leikkiä.
Helppo tehdä siis  kuin mikä  ja oma tekemä viineri maistuu varmaan taatusti jokaiselle..

Lähtee näin:

HEDELMÄVIINERIT

1 paketti Myllyn Paras voitaikinalevyjä
1 kananmuna
1 dl mantelirouhetta
1 dl raesokeria
1 iso tlk säilykepersikoita
1 tlk säilykekirsikoita

1
Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.
Voitele neliöt munalla ja ripottele mantelirouhetta ja raesokeria. Laita jokaiselle neliölle viipaloitu persikan puolikas ja kirsikka!  Sitten vain uuniin asteeseen 225 ja paistele 15 minuuttia.

Helppoa kuin mikä. Mukavaa kahvihetkeä!

2 kommenttia:

♥ Hannele kirjoitti...

namia

Harakka kirjoitti...

Kokeilemisen tuntuinen resepti, nami!

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...