Syksy kolkuttelee viikon päästä. Allakka siirtyy piirun verran taas syksyä kohti näyttäen sen moni-ilmeiset kasvot. Yhtenä päivänä on melkein hellettä, ja sitten toisena päivänä ropsuttaa enemmän tai vähemmän vettä. Tänään oli se kaunis, hyvä päivä.
Niinpä päätin lähteä hoitamaan asioita kaupungille ja pois lähtiessä sitten oli ihan pakko ostaa torilta iso pussi punaposkisia omenoita. Arvatkaa montako jo olen syönyt? No ne ovat pieniä, mutta - monta hupeni. Sain lopulta kyllikseni tälle päivälle nassuttelua ja lopuista voisin tehdä jotain...
Kauppahallikin olisi houkutellut kahvikupposelle, mutta koipeni äkästeli siihen malliin että ei tällä kertaa kärsinyt lähteä puikkelehtimaan sinne torimyllerryksen sekaan. Voi että kun se toriremontti tulisi pian valmiiksi! Pääsisi huonojalkaisetkin halliin ostoksille.
No mutta, se vinkki leivontaan tällä kertaa! Tutkin lippu-lappujani ja tallennan tänne nää viinerit. Syksyllä varmaan inspis iskee näihin. Joku sateinen päivä vaan ja hierin alkaa pyöriä..ei, kun vain hiukan vaan tarvitsen veistä. Muu on lasten leikkiä.
Helppo tehdä siis kuin mikä ja oma tekemä viineri maistuu varmaan taatusti jokaiselle..
Lähtee näin:
HEDELMÄVIINERIT
1 paketti Myllyn Paras voitaikinalevyjä
1 kananmuna
1 dl mantelirouhetta
1 dl raesokeria
1 iso tlk säilykepersikoita
1 tlk säilykekirsikoita
1
Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.
Voitele neliöt munalla ja ripottele mantelirouhetta ja raesokeria. Laita jokaiselle neliölle viipaloitu persikan puolikas ja kirsikka! Sitten vain uuniin asteeseen 225 ja paistele 15 minuuttia.
Helppoa kuin mikä. Mukavaa kahvihetkeä!
2 kommenttia:
namia
Kokeilemisen tuntuinen resepti, nami!
Lähetä kommentti