Helteinen heinäkuu lähenee loppuaan ja elokuu ponnistaa kasvisten juhlavuodenaikaan.
Kaikki valmistuu, puutarhassa nostetaan satoa niinpaljon kuin jaksaa kantaa.
Torilla liikuskelee iloiset kaupunkilaiset, ja kassit täyttyvät kotimaisista herkuista.
Vaikka on kuuma bussissa, kauppatorille on minunkin päästävä
ja voi miten nautin marjojen, kasvisten ja kukkien tuoksuista.
Silmänilosta puhumattakaan!
Ostan upeita purjoja ja uusia perunoita, aion tehdä niistä keittoa.
Ja kun ilta koittaa, eikös keittiössä olekkin valmista lautaselle.
Helppo, ja maukas keitto, nyt keksin sitä hiukan tuunata.
TUUNATTU PURJO-PERUNAKEITTO
1 kg uusia perunoita
1 iso purjo
2 kasvisliemikuutiota
1 dl ruokakermaa
½ tl valkopippuria
1 pss kana-ateriapussi
(apteekin laihdutuspaketista jäi käyttämättä)
1 l vettä keittämistä varten
1
Puhdistin perunat ja pilkoin paloiksi.
Halkaisin purjon ja valuttelin juoksevan veden alla
puhtaaksi mahdollisista salamatkustajista.
Silppusin pieniksi. Kiehautin veden kattilassa,
ja lisäsin veteen paloitellut perunat ja purjon.
Lisäsin tässä vaiheessa myös kasvisliemikuutiot.
Annoin kypsyä kasvikset muhevan pehmeiksi.
Soseutin sauvasekoittimella sitten kypsyneet kasvikset silkosileäksi.
Lisäsin valkopippurin ja kerman. Maistelin, maistelin.
Mitähän lisäis?
Sitten muistin yhden kevytkalorisen kana-ateriapussin. Se voisi toimia?
Ja ei kun vispilä esille ja pussi auki.
Vispasin reippaasti kaataessani jauhetta keittoon. ja maistelin...
Jes !
Teenpä tätä seuraavallakin kerralla, on niin hyvää.
1 kommentti:
nami, purjon lisään vasta myöhemmin
Lähetä kommentti