Hellettä, hellettä, ukkosta, hellettä.
Tuntuu illalla ihanalle se, kun voi kääntää paahteen puolelta
kaihtimet kiinni ja tuuletin surraa viileää..
Jos näin ei olisi, sydänongelmat olisivat jokapäiväisiä
ongelmia minun ikäiselle näillä helteillä.
Ruokaa ei jaksa laittaa, ainakaan pitkillä valmistusajoilla.
Helppo, ja nopeasti, se on helleruuan kovin sana.
Surffailin tässä yksi ilta eri ruokablogeissa ja mielenkiintoni heräsi
juuri tämän kasvisruuan kohdalla?
Ansa Ikosen lemppari. Ajattelin kokeilla.
Valmiina huomasin että tämä onkin jonkinlainen kesäkeitto.
Vierastin tomaattia, mutta eihän se hassumpaa ollutkaan.
Kevyt kesäkeitto tomaatilla höystettynä.
Jos haluatte kokeilla, laitanpa oitis ohjeen tänne:
ANSA IKOSEN KESÄKEITTO
1 keskikokoinen kukkakaali
300-400 gr varhaisperunaa
4 kypsää tomaattia
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
tuoreita yrttejä
1
Pilko kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Pese perunat ja lohko
samankokoisiksi paloiksi kuin kukkakaalit.
2
Laita kaali- ja perunapalat kattilaan ja hiukan vettä.
Lisää suola ja hauduta vähänaikaa.
Lopuksi lisää pataan 10 minuutin kuluttua tomaatit kiekkoina ja mausta.
¤
Siinä se! Kevyt, helppo ja nopea kesäruoka.
Ilmankos Ansa oli niin kaponen ja kaunis.
Tahtoo kans!
¤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti