Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
lauantai 26. helmikuuta 2011
PERUNARIESKAT
Vihdoinkin tuli laskiaiskeli! Suunnistin ulos sauvojen kanssa ja enpä yksin tarvinnut taivaltaa..nuoret perheet lapsineen ja koirineen mylläsi mäessä kuin ennenvanhaan meidän perhe.Silloin -70 luvulla..
Leivoin silloin aina perjantaisin perunarieskoja, laitoin ne uuniin ja sitten me mentiin mäkeen! Silläaikaa rieskat paistui ja olipa kotiin tultua mahtavat tuoksut! Sen muiston innoittamana leivoin siis pitkästä aikaa näitä. Päivitin vaan siten, että lisäsin reippaasti valkosipulia. Tässä teille ohje:
noin 2½ dl perunasosetta
½ tl suolaa
1 muna
1 dl sämpyläjauhoja
noin 1½ dl ohrajauhoja
3 valkosipulinkynttä
3 rkl juoksevaa margariinia
1
Pane uuni ensin kuumenemaan 250 asteeseen.
Sitten, sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen hyvin sekoittaen jauhot, muna ja suola.Lisää vielä nykypäivityksenä valkosipulinkynsiä pusertimen läpi ja vielä lopuksi margariini. Sekoita tasaiseksi.
2
Nosta jauhotetulla kädellä taikina kahtena pallona pellille ja taputtele litteäksi, noin sentin paksuiseksi. Pistele haarukalla ja paista 18-20 minuuttia.
Voitele lopulla margariinilla ja laita voipaperiin pakettiin jossa se pehmenee.
Sen jälkeen rieska on syöjien armoilla!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Nami,rieskat ovat kyllä hyviä:)
Lähetä kommentti