sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

SIWAN JUURESPATA


Laskiaissunnuntai. Lähdin liian aikaisin lenkille, aurinko ei vielä paistanut ja tuuli kovasti. Pääasia kuitenkin että sain itseni liikkeelle.Lopulta alkoi paleltaa,piti alkaa suunnistaa kotia kohti.
Tulipahan ulkoiltua, punaiset posket sain. Kotimatkalla poikkesin Siwassa, sillä vielä eilen en jaksanut syventyä ruokapuoleen.Piti kyllä taaskin kunnella mistä vatta tykkäis? En moneen päivään ole laittanut ruokaa?
Ei aina ole se fiilis.
Ensin ladoin ostoskoriin uunijuureksia, niitä laitan oikeastaan joka aterialle. Peruna on jäänyt sivummalle ja sijaan otan vaikkapa bataattia.

Otin kokeiltavaksi uutta HK:n tuotetta, Rypsiporsasta suikaleina, ajattelin kokeilla. Toinen uusi, Valion Aurajuustolla maustettu ruokakerma sujahti myös koriin ja niine hyvineni marssin kotia kohti. Loput aineet löytyi omasta kaapista. Mitähän kehittelisin?
No tällaista sompailin:

JUURESPATA

400 gr HK:n Rypsiporassuikaleita ( kerma-pippuri)
500 gr uunijuureksia
4 rkl Flora Culinessea( paistamiseen)
1 suippopaprika
½ nipusta varsiselleriä
1 tomaatti
½ tl suolaa
½ tl timjamia
½ tl inkivääriä

1
Ruskistin kevyesti ensin juureksiin makua. Sitten pannulle seuraavaksi lihasuikaleet ja mausteet.Lopuksi annoin väriä myös paprikasuikaleille ja varsiselleripaloille. Koko hoito lasivuokaan sekoitin, ja päälle Aurajuustoinen ruokakerma. Sitten uuniin, laitoin 200 aseiseen lämpöön ja pidin ½ tuntia. Ensin epäilin, että paistoaika oli liian vähäinen, mutta juureksissa olikin just sopiva rakenne. Hampaille vähän vastusta, sopivasti. Makukin oli mielestäni hyvä, ehkä inkivääriä olisi voinut olla hiukka enemmän.
2
Tällaista syötiin Laskiaissunnuntaina Annan tuvassa. Ja tuli kylläinen olo.

Ei kommentteja: