Aina tarttuu kirjastosta joku keittokirja mukaan, kun olen ihan mahdoton ruokaohjeitten bongaaja.
Raapustan raakaversion vihkoon ja työstän sitten joskus sitä livenä lautaselle.
Tämäkin ohje on vielä vihossa ja syntyy joskus..Sitten ohjeeseen..
Tarvikkeet oovat vähänlaeset, iha miun makkuu, vaikka oonki naene:
Lastoo pihvilihat pöövälle jo kaks tuntia enne lämpiimää, oekeeoppisesti niätse!
Tässä syöjiä on laskettunna oleva 4 hillittyä, tae 2 ahmijoo.
Lisäks tarviit:
- öljyä
- suoloo
- myllystä hierrä mustoopippurija
1
Taputtele lihat lepposasti, kohentele reunat ja sitte veitsen lappeella sivele pinnat tasaseks.
Kuumenna grillipannu kuumaksi 4-5 minnuuttia. Kunnon kokin kikka on, että kämmenpuoli alaspäen
tarkistettaa pannun yläpuolella sopiva kuumuus. Tämäkii on mulle ihan uus kikka. Tuas oppi uutta!
2
Sivele pihvien pinta öljyllä. Vanhat pullasutit oovat siirtyneet siihe virkaan.
3
Laeta pihvi tae kaks pannulle ja anna paestua vähä aekoo maksimikuumuuvella.
Vähennä sitte lämpö melekeen minimiin ja kiännä pihvit.Anna paestua kaaniin ruskeiks.
4
Kypsyys:
Kun pihvinpinta alakaa hikkoella,kypsymine on aeka lähellä.
Toene konsti on kokkeella sormella. Joo-o, ihan totta.Sormenpiä ovat herkät.
Äkkiä kun tiet, ei se polta.
Tuntomerkki kypsyyvestä
on se, että pihvi alakaa tuntua pinnan alla kiinteälle.
5
Nosta pihvit tarjoilulaataselle, suoloo ja pippuroe myllystä.
Sitte anna raahottua ennen kun viet näläkesen etteen.
Issäenpäevä ens viikonloppuna. Maestus varmaa! Miehet ku pittää itestään selevänä sitä, että naeset ee ossoo.
Yllättäkkee!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti