sunnuntai 23. toukokuuta 2010

REILU PIZZA

Posted by Picasa
Meidän talossa oli eilen kevättalkoot. Haravoitiin ja kunnostettiin grillimaja.
 Kukka-altaat sai uuden mullan ja kukat haetaan lähipäivinä.
Minä olin luvannut paistaa pizzaa, miehet paistoi makkaroita.
 Edellisenä päivänä olin tehnyt jo pizzapohjan ja se odotti jääkaapissa pallona kelmussa.
Aamupäivällä olin pilkkonut kaikki muut tarpeet, joten paistaminen oli enää tehtävänä.
Tässä ohje,
 POHJAA VARTEN:

- 2½ dl vettä
- ½ tl suolaa
- 25 g tuoretta tai 2 tl kuivahiivaa
- 6-6½ dl vehnäjauhoja
-2 rkl öljyä
¤
PIZZAKASTIKE:
- 500 gr jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 rlk pizzamaustetta
- ripaus pippuria
- ripaus suolaa
-70 g tomaattisosetta
- 5 kpl tomaatteja
- 2 valkosipulin kynttä
- ananaspaloja maun mukaan.
- juustoraasteita/ erilaisia
(  tässä aurajuustoa ja kermajuustoraasteita.)
1
Pizzapohjan tein  monitoimikoneessa, sillä siinä siitä tulee paras.
 Hienonnusterä paikalleen ja laita vesi,suola ja hiiva kulhoon. Sekoita nopeasti. Lisää n. 4 dl jauhoja ja sekoita nopeasti. Pysäytä laite, lisää öljy ja enemmän jauhoja. Sekoita ja vaivaa taikinaa ½- 1 min täydellä teholla.
2
Anna taikinan kohota kulhossa n.10 minuuttia ja jos on hoppu saada pizza uuniin, voit kaulia sen kohotuksen jälkeen pellille. Mutta sen voi laittaa myös  kelmuun pallona odottamaan vaikkapa huomista tarvetta varten.
3
Kumoa taikina jauhotetulla pöydällä ja vaivaa sitä hieman. Kauli pellin kokoiseksi. Sivele öljyä hieman pohjan pintaan.
4
Tein pizzakastikkeen näin:.
 Ruskista jauheliha yhdessä sipulin ja mausteiden kanssa. Lisää lopuksi tölkki tomaattisosetta ja pari murskattua valkosipulin kynttä.
Levitä kastike pohjalle. Lisää tomaatit pieniksi kuutioksi leikattuina. Poistin tomaateista siemenosan, käytin vain tomaattilihan. Sitten lisäsin ananaspalat, ja lopuksi juustot.  päälle ripaus pizzamaustetta ja meni uuniin!
Uunin paistolämpö saa aluksi olla alalämpö ja hetken päästä laitoin normaalille.

 Paistolämpö: 200 astetta, mutta saa olla vähän kuumempikin jos tykkää rapsaksta pohjasta. Paistoaika noin 20 minuuttia.

¤
Taisihan tuo maistua ulkotyöläisille...

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvän näköinen ja makuinen pizza á la Anna. mistähän pitsapaikasta saa...? :)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

nami

Harakka kirjoitti...

Varmastikkin maistui, näyttää niin hyvälle, nami!