keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

KIELJKIÄRYLEITÄ

Ei se aukee savolaisellekkaan aina, mitä naapurikunnassa" huastellaan." Siis , puhutaan.
Viimeksi kysyin, mitä tarkoittaa hypeleksiä? Monenlaista sain kuulla ihmisiltä ja täällä vain Harakka uskalsi arvailla... Mehtään mänj! Kun tarkemmin ryhtyy sanaa miettimään, niin se ehkä aukeekin sitten ihan loogisesti? Hypeleksii, hypältee, laukata, hypätä....Löytyihän se sieltä!
Nuori tyttö hypältää, ja miksei myös vanhakin näin keväällä. Tuvan ja aitan väliä emäntä sai ennen hypältee myötääsä.( Jatkuvasti.) 
Itsekkin sain viipottaa aitalle pienenä tyttönä montakertaa päivässä. Hain puolukkaa saavista puuroa varten, hain ruisleipää, voita, ja milloin mitäkin. Koska aitan toisessa päässä oli vaateaitta, nukuin kesällä aitassa. Siellä oli vilpoista. Uni maittoi niin että taisin vedellä pitkiä yöunia. Uamiaiset oli jo syöty kun vasta siristelin silmiäni aitan rappusilla....

Valitsin uudeksi arvaukseksi sanan: -NYLYKYTELLÄ? Mitähän se tarkoittaa. 

3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

No voi, kun vaikeita kysyt, mutta kokeilen onneani ja vastaan, että juosta tai hölkätä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös nylykytteleminen ole naimista? (siis seksiä)

Anna kirjoitti...

Pittääpä het vastata: itekullai on mhhh mielessä, nylykytä mitä nylykytät. Savolaisessa sanakirjassa kuitennii puustaemit sannoo, että kun tekköö iteksee töetä. SE on NYLYKYTTELEMISTÄ, sori Anonyymi :-)

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...