maanantai 5. toukokuuta 2008

PARRIISIN LEIPÄ

Tälleen aekuisena tulloo mieljtekoja joeta on ihan pakko noovattoo, muute on äkänen tät.
Ku huaveeloo ulukomaesta ja ee piäse, nii kaaha ja uuni ratkasoo puluman. Lohturuokooko? No, olokoon vuan.

Käättäkee hyväks, tulloo halapa reessu.
Kuvitellaan että on kaks syöjee, siis ohje on kahen suun toevomus.
2 viipaletta grahampaahtista
100 g paestijaahelihhoo
1 säilykepunajuur
4 rkl sipulija hionnettuna
muutama viipale suolakurkkua
vähäsen suoloo ja pippurija
2 munnoo

Sekottele lunkisti jaahelihhaan siliputtu punajuur,sipuli suola ja pippurj.Lissee munat hiljallee ja tie tasane koostumus. Suap vähä tekkeetyä jiäkuapissa.Suolakurkun voet joko siliputa taekinaan, mutta voet ne laettoo paestamise jäläkee leevälle ku ruppeet syömäänni. Aena yhtä hyvvee.
Uuni onnii jo varmaa valamis ( 200 astetta soppii hyvin).
Laeta graahamleepiin piälle taekina ja tyrkkee uuniin. Aekoo 15 minnuuttia laettoo pöötä ranskan lukkiin. Viinijä pittää olla, ollaan Rysselin henkee.Laettele nätisti tarjolle.
Onko tommaattija kuluhossa.Nappoo viipaleet kullekki leevän piälle.

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...