perjantai 2. toukokuuta 2008

PATAKUKKOO kevvään kaloista

Kun kasvaessani aloin seurailla aikuisten töetä,huomasin että näen tähänaekaan kevväästä tuoretta kalloo tulj enemmän. Niinpä nuoret miniät tekivät ussein pyhäks kala- tae patakukkoo. Sen kuorj olj minulle namia.

Nyt aekuisikkään tulleena oon ollu aeka laeska sitä tekemää. Kaapan tiskin kalat ee kaet hookuttele hirveesti. Vaekka se olis terveelline.
Löösin tuas kenkälaatikosta jottae ja sepä onnii Patakukko-ohje.
Jos joku vaekka innostus tekemäännii, nii oespa hyvä.
Ohje on maenostettu helepoks ja 4 henkee siitä ihtesä ravihtoo.Piensyömäset varmaan 5-6, santsata ee varmaa oo vara.

Kerree tämmöset aeneet, ohje on puolitettu kalakukon ohjeesta.Näistä tulloo sopiva kans:
500 g muikkuja tae ahvenija
50 g Pirkka-pekonija
1 sipulj
1 rkl voeta
1 tl suoloo
1/4 tl valakopippurija

Kanneks valamista ruistaekinoo(kaapan kylymäaltaasta jos et ite kehtoo tehä )

Kuorjtaekinakkii on heleppo:
3 dl kylymee vettä
1 tl suoloo
150 g ruisjaahoo
n 150 g ruispuurojaahoo
n 150 g vehnäjaahoo
50 g sulatettua voeta
Vaevoo taekinoo vähä,sillee että siitä tulloo tasane koostumukseltaa. Anna sen vähä raahottua.
Kaalimella tie siitä ohut kuorj sitte oottammaa vaekkapa kelmun alle.
Muikutha sinä oottii jo perannu. Kuori myös sipulj ja leekkoo renkaeks. Voeta vuuan pohjalle ja ropsaata muikkuja piälle kerros. Riputtele niille suoloo ja valakopippurija.
Paa myös niitä sipuljrenkaeta ja pekonisiivuja. Tie näen kerros kerrokselta.
Taekinaha jo oottaaki että levvaatat sen kanneks piälle.
Laeta lopputaekinasta vaekka kalankuva ylimmäks koristeeks.

Pistele sitte kahvelilla reekiä kanteen että kostees tullo poes. Voetele lopulla pekonilla. Paeston välilläkkii tekköö hyvvee kuorelle se pekonin hively.

Paesto ensinnäkkii alussa yks tunti 175 asteessa. Sen jäläkee hyvän tekköö 100 astetta puolj tuntia.

Sitteppä se alkaakii jo hajusta piätelle olla valamis pöötään.
Jos joku tekköö toesella laella, sekkii on oekeen tehty.
Salasuus onnii käenalassa.

Ei kommentteja: